Rezerve din reevaluare

Definitie Rezerve din reevaluare

Plusul sau minusul rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale, in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor 306/2002, trebuie reflectate in debitul sau creditul contului Rezerve din reevaluare.Rezerva din reevaluare trebuie prezentata in bilant la un subpost separat in cadrul postului de capital si rezerve.Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta rezervelor din reevaluarea imobilizarilor corporale si a altor reevaluari efectuate potrivit legii. Este un cont de pasiv.In creditul contului Rezerve din reevaluare se inregistreaza:- cresterea de valoare rezultata din reevaluarea imobilizarilor corporale.In debitul contului Rezerve din reevaluare se inregistreaza:- rezerva din reevaluare trecuta la rezerve- descresterile fata de valoarea contabila neta, rezultate din reevaluarea imobilizarilor corporale Soldul creditor al contului reprezinta rezerva din reevaluarea imobilizarilor corporale.Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.Vezi si Contabilitatea rezervelor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rezerve din reevaluare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rezerve din reevaluare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rezerve din reevaluare. Definitiile termenilor despre Rezerve din reevaluare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rezerve din reevaluare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rezerve din reevaluare.