Rezultat din exploatare

Definitie Rezultat din exploatare

Profitul sau pierderea degajata in urma realizarii activitatii de productie sau distributie.Diferenta dintre veniturile din exploatare si cheltuielile de exploatare.Impreuna cu rezultatul financiar formeaza rezultatul curent al exercitiului.Ca sold intermediar de gestiune reprezinta rezultatul degajat din activitatea de exploatare, normala si curenta a intreprinderii. Constituie primul element de masura a rentabilitatii economice, independent de politica financiara a intreprinderii si incidenta elementelor exceptionale.Calculul rezultatului exploatarii se face dupa relatia:Excedentul brut de exploatare (sau insuficienta bruta de exploatare)+ Alte venituri din exploatare (cont 75)+ Venituri din provizioane privind activitatea de exploatare (cont 781)- Alte cheltuieli de exploatare (cont 65)- Cheltuieli de exploatare privind amortizarile si provizioanele (cont 681)= Rezultatul din exploatare (profit + sau pierdere -)Rezultatul exploatarii reprezinta Venitul degajat de activitatea de exploatare si pus la dispozitia aportorilor de capitaluri proprii si imprumutate (actionari, obligatari si bancheri). de aceea, acest rezultat este utilizat in compararea performantelor intreprinderilor care au politici financiare diferite.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rezultat din exploatare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rezultat din exploatare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rezultat din exploatare. Definitiile termenilor despre Rezultat din exploatare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rezultat din exploatare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rezultat din exploatare.