Rezultat net al exercitiului

Definitie Rezultat net al exercitiului

Profit ramas de repartizat pentru dividende si repartizare.Partea din profitul neimpozabil obtinut de catre agentul economic si care revine intreprinzatorului (actionar sau asociat).Ca sold intermediar de gestiune, exprima rezultatul degajat de intreaga activitate a intreprinderii, in cursul unui exercitiu. Reprezinta variatia situatiei nete a intreprinderii intre deschiderea si inchiderea exercitiului ca urmare a activitatii economice.Se determina pe baza relatiei:Rezultatul curent (+/-)Rezultatul exceptional (+/-)- Cheltuieli cu impozitul pe profit (cont 691)= Rezultatul net al exercitiului (+/-)Rezultatul net al exercitiului este rezultatul care urmeaza sa fie supus deciziei de repartizare de catre adunarea generala a actionarilor sau asociatilor, dupa caz.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rezultat net al exercitiului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rezultat net al exercitiului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rezultat net al exercitiului. Definitiile termenilor despre Rezultat net al exercitiului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rezultat net al exercitiului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rezultat net al exercitiului.