Petre Roman şi Cristi Puiu vorbesc despre România în emisiunea “Carrefour de l’Europe” la RFI

BUCURESTI - 24 februarie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Politic

Petre Roman şi Cristi Puiu au participat la înregistrarea emisiunii “Carrefour de l’Europe”, ce a avut loc la SNSPA miercuri seara. Realizatorul emisiunii franceze, Daniel Desesquelle, a invitat personalităţi din mai multe domenii la o dezbatere despre ce aduce Romania Europei, criza economica sau amânarea intrării în Schengen. Emisiunea poate fi ascultată la RFI România duminică, 27 februarie, de la 22h10. Discuţia va fi disponibilă şi pe RFI.ro.

Intalnire RFI - Carrefour de l'Europe

Intalnire RFI - Carrefour de l'Europe

“România şi Europa – iluzie sau deziluzie?” aceasta a fost tema principală a discuţiei. Astfel, pentru Petre Roman criza romanească este şi rezultatul unei “lipse de responsabilitate şi de gestiune”, politologul Cristian Pârvulescu consideră că prin cei trei milioane de oameni care lucrează în Occident România s-a apropiat de Europa,  în timp ce regizorul Cristi Puiu vorbeşte despre  cinematografia din Romania care “nu este de export, dar se importa bine”. 

Alături de cei trei, la dezbatere au participat Oana Marinescu, consilier în comunicare şi fost purtător de cuvânt al guvernului, care a vorbit despre stigmatizări şi clişee, Claudia Pleşa, o tânără care se întreabă “ce mai caut în România?” şi Luca Niculescu, jurnalist RFI.

Despre Carrefour de l'Europe Emisiune săptămânală care prezintă Europa în criză, dar şi în construcţie, cu rubrici, invitaţi, comentarii şi puncte de vedere, urmate de o dezbatere pe teme de actualitate europeană. Carrefour de l'Europe, o emisiune semnată de Daniel Desesquelle, realizată de Mathias Golshani.

Despre RFI Romania

Filială a postului public francez Radio France Internationale, RFI România este un radio independent cu emisie bilingvă în română şi franceză. Poate fi ascultat pe frecventele proprii din Bucureşti 93,5 FM, Iaşi 97,9 FM, Cluj 91,7 FM, Craiova 94 FM şi Chişinău 107,3 FM.
Formatul RFI România este generalist, cu segmente importante consacrate actualităţii. RFI România se poziţionează ca un post serios, obiectiv, profesionist şi independent. Echipa sa a luat numeroase premii: premiul Clubului Român de Presă pentru talk-show (Dragos Ghiţulete), „Jurnalistul european al anului” oferit de Institutul European din România (Luca Niculescu), numeroase premii pentru Matei Vişniec (unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi români contemporani). Reţeaua sa de corespondenţi în cele mai importante capitale ale lumii este unică în România, asigurând accesul la surse de informaţie credibile.