RINGIER ROMÂNIA CONTINUĂ PROCESUL DE CONSOLIDARE CU REMODELAREA PORTOFOLIULUI

BUCURESTI - 7 august 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

După centralizarea departamentelor de producţie la noile cerinţe ale afacerii prin unificarea activităţilor de producţie sub o coordonare unitară la nivelul întregii companii, Ringier România continuă să-şi remodeleze structura internă pentru a-şi susţine eficient creşterea masivă din ultimii ani a afacerii.

RINGIER ROMÂNIA CONTINUĂ PROCESUL DE CONSOLIDARE CU REMODELAREA PORTOFOLIULUI

Cu efect de la data de 7 august 2006, Ringier Romania îşi redefineşte structura divizională pe baza principiilor de segmentare a pieţei; segmentarea este un fenomen ce caracterizează sectorul media în ultimul timp şi care se reflectă clar şi în portofoliul solid (cu peste 17 produse distincte) al companiei Ringier. De la această dată, cele 6 divizii ale Ringier România sunt:

1.Ziare Bulevard şi Sportive Ringier, divizia care coordonează ziarele ce se adresează unei mase largi de cititori, numită şi “segmentul popular”;
2.Ziare Economice şi de Referinţă Ringier, care coordonează acele produse ale grupului care au ca target un segment al populaţiei dornic de informaţii mai specifice şi mai detaliate din diferite arii de interes, cum ar fi economie, politică, people, etc;
3.Publicaţii Gratuite Ringier, divizie ce include produsele care sunt distribuite gratuit, având în general un target tânăr (produse ce necesită canale de distribuţie specifice);
4.Revistele Ringier, divizia care coordonează toate revistele Ringier;
5.Servicii Ringier, divizia care asigură platforma logistică pentru toate titlurile Ringier şi include distribuţia, activităţile de tipărire, abonamente şi new media;
6.Financiar şi Administrativ

Ca urmare a acestei reorganizări a portofoliului, săptămânalul economic CAPITAL şi cotidianul de referinţă EVENIMENTUL ZILEI vor forma Divizia de Ziare Economice şi de Referinţă.

Noua organigramă a companiei Ringier, care reflectă situaţia la zi, poate fi accesata pe site-ul www.ringier.ro .

Prin această remodelare a portofoliului, Ringier îşi asigură capacitatea de a ţine pasul cu ritmul alert de creştere a afacerii şi cu dezvoltarea pieţei.

Thomas Landolt, General Manager al Ringier Romania, declară:

“Compania Ringier este bine-cunoscută pentru capacitatea de a-şi susţine produsele editoriale prin instrumente de management inteligente, precum marketing, publicitate sau distribuţie bine puse la punct.

Crearea unei noi divizii pe considerente de segmentare a pieţei prin unificarea Capital şi Evenimentulzilei, două produse cu multe afinităţi, ne va permite să folosim şi mai eficient instrumentele amintite. Creşterea noastră trebuie mereu secondată de o structură sănătoasă şi flexibilă, care să ne asigure succesul pe termen lung.

Evenimentul zilei reprezintă pentru Ringier o investiţie de care suntem foarte mândri. Construind pe o marcă foarte cunoscută şi pe reputaţia bună de care se bucura, în ultimii 2 ani am reuşit să consolidăm şi să impunem Evenimentul zilei ca ziar independent, de referinţă. Capital este recunoscut în lumea Ringier ca o poveste de succes. În calitate de promoter al succesului Capital doresc să-i mulţumesc colegului meu, Răzvan Corneţeanu, care în ultima perioadă a preluat un rol adiţional, acela de a susţine creşterea internaţională a firmei noastre prin suportul oferit în cucerirea pieţei din Ucraina.

Am convingerea că această remodelare a portofoliului ne va ajuta să ne susţinem eficient toate produsele.”

Despre Ringier Romania SRL

Grupul Ringier
Grupul Ringier este cea mai mare companie media din Elvetia, cu numeroase operatiuni in alte tari, avand in total peste 6000 de angajati. Ringier publica peste 100 de titluri in 11 tari si produce 14 programe TV; de asemenaa, Ringier are peste 20 de platforme online si 10 tipografii.

Adela Popescu
Communication & PR Manager
adela.popescu@ringier.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ringier-romania-srl/ringier-romania-continua-procesul-de-consolidare-cu-remodelarea-portofoliului