Risc

Definitie Risc

Masura a neconcordantei dintre diferite rezultate posibile, mai mult sau mai putin favorabile sau nefavorabile, intr-o actiune viitoare. In materia dreptului comercial, riscul este un pericol ce planeaza asupra oricarei relatii contractuale si, in general, asupra oricarei operatii comerciale a carei executare se prelungeste in timp, susceptibil sa genereze fortuit anumite inconveniente privind aducerea la indeplinire de catre debitor a obligatiilor contractualmente asumate fata de creditor si a caror aparitie determina inevitabil anumite pierderi pentru contractantul a carui prestatie nu se poate executa. Exista multe tipuri de riscuri, printre care:- riscul comercial, - riscul politic, - riscul de fabricatie, - riscul industriei, - riscul pietei, - riscul concurentei, - riscul utilizarii produsului, - riscul costurilor, - riscul furnizorilor, - riscul distribuitorilor, - riscul vanzarilor, - riscul tehnologiei, - riscul legislativ, - riscul de management, - riscul de finantare, - riscul fluxului de numerar, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Risc? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Risc.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Risc. Definitiile termenilor despre Risc cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Risc, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Risc.