Riscul de credit

Definitie riscul de credit

reprezinta riscul asumat de banca in caz de faliment al unuia dintre clientii sai. O banca care este puternic angajata intr-o firma, atat prin participatii la capitalul sau, cat si prin creditele acordate se va confrunta cu acest tip de risc in cazul falimentului acesteia. Cauza acestui risc o reprezinta conjunctura economica dificila starea financiara necorespunzatoare a firmelor, absenta supravegherii. Pentru banca efectele se concretizeaza in pierderi totale sau partiale ale capitalului imprumutat in functie de natura garantiilor si de posibilitatea de valorificare a acestora. Bancile pot utiliza si anumite masuri pentru gestionarea acestui risc: constituirea de garantii supravegherea atenta a limitelor autorizate la acordarea creditelor existenta unui sistem de centralizare a riscurilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Riscul de credit? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul riscul de credit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la riscul de credit. Definitiile termenilor despre riscul de credit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la riscul de credit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la riscul de credit.