Daniel Morar: 'Ministrul nu are voie sa stie ce este in dosare'

BUCURESTI - 27 septembrie 2007

Comunicat tip General in Politic

Intr-un interviu acordat in exclusivitate 'Romaniei libere', procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, spune ca nu stie sa existe vreun dosar pe numele ministrilor Nicolaescu, Voicu sau Varujan, nominalizati de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, ca aflandu-se in vizorul DNA, intr-o asa-numita campanie 'dosare pentru ministrii PNL'.

'Romania libera' de astazi, 27 septembrie, publica in pagina de Investigatii un interviu cu seful DNA, realizat de Andreea Pora.
Daniel Morar se apara de acuzatia potrivit careia DNA ar vana cu predilectie demnitarii PNL: Au fost trimisi in judecata si doi secretari de stat in functie, si un parlamentar din PD
Cat despre miza atacurilor din ultima perioada, Daniel Morar considera ca, pe de-o parte, se urmareste decredibilizarea institutiei, iar pe de alta controlul dosarelor de mare
coruptie pe care le instrumenteaza. 'Dl ministru probabil si-a inchipuit ca poate controla activitatea procurorilor, ca poate controla dosarele. Nu are voie sa stie ce e in dosare si nu poate interveni in ele, asta ar trebui sa inteleaga!' Morar adauga ca, daca ar fi lucrat doar dosare de mica corputie, nu ar fi fost probabil nici o problema 'si nimeni nu ar fi avut nimic cu noi'. Daniel Morar il critica dur pe ministrul Justitiei si puncteaza faptul ca atacurile vin de la un om cercetat penal, care in felul acesta 'isi construieste apararea'.
Referitor la chestiunea interceptarilor de telefoane, Daniel Morar sustine ca toate au mandat din partea judecatorului. Mai mult, dintre toate autorizatiile pe care le da procurorul pentru 48 de ore, asa cum prevede legea, doar una singura nu a fost confirmata intr-un an de zile. Procurorul-sef reitereaza ca nu ar face 'pentru nimic in lume dosare politice'. Ca argument, invoca faptul ca, din toate cazurile aduse in fata instantei, nici unul nu a fost respins de judecatori, 'dovada ca procedural erau corecte'.

Cititi integral interviul cu Daniel Morar pe www.romanialibera.ro

Despre Romania libera

Romania libera
Str. Nerva Traian 3, bl. 101, et. 4, sector 3, Bucuresti