Cui ii este frica de stirile pozitive?

BUCURESTI - 25 mai 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Dezbaterea isi propune sa puna in discutie tema reflectarii in mass-media a actiunilor de implicare in comunitate, a proiectelor sociale si a rezultatelor acestora, precum si proiecte ale organizatiilor neguvernamentale, ale companiilor si persoanelor publice.

Cui ii este frica de stirile pozitive?

Luni, 28 mai 2007, intre orele 9.30 -12.30, Federatia Forumului Donatorilor din Romania organizeaza dezbaterea “Cui ii este frica de stirile pozitive?”. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Fundatia Sensiblu si Fundatia SynergEtica si va avea loc in incinta Hotelului Tulip Inn Bucharest City, Str. Nerva Traian nr 3A.

Evenimentul va debuta cu prezentarea rezultatelor unei monitorizari media in tari din Europa Centrala si de Sud-Est (Republica Ceha, Slovacia, Romania, Bulgaria, Ungaria) si in Rusia, in ceea ce priveste reflectarea in presa a actiunilor de implicare in comunitate a unor actori importanti.

Dezbaterea va continua cu analiza in particular a situatiei din Romania. Printre subiectele ce vor fi discutate se afla si mass-media ca promotor al initiativelor sociale si facilitator al accesului cetatenilor/potentialilor beneficiari ai programelor sociale, avantaje, dezavantaje si efecte ale diseminarii informatiilor despre responsabilitate si implicarea sociala, modul de selectare a informatiilor in realizarea stirilor pozitive (de ce se difuzeaza stirile respective, ce ii motiveaza pe jurnalisti sa le difuzeze?), care sunt efectele stirilor pozitive in societate ? jurnalistul – cainele de paza al societatii civile.

Evenimentul face parte din proiectul regional CEENERGI – Central and Eastern European Network for Responsable Giving, proiect ce isi propune promovarea transparentei si responsabilitatii in implicarea la nivel comunitar a companiilor, precum si consolidarea relatiilor intre fundatiile corporatiste si organizatiile neguvernamentale.

Proiectul este sustinut de Agentia NewsIn, Euractiv, Hotnews si finantat de Fundatia CS MOTT si Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Despre Romanian Donors' Forum

Federatia Forumul Donatorilor din Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si apolitica, a carei misiune este de a contribui la dezvoltarea durabila a societatii civile din Romania prin dezvoltarea capacitatii comunitatii donatorilor si promovarea filantropiei.

Fundatia Sensiblu isi propune sa se implice activ in a raspunde nevoilor cu care se confrunta diferite categorii de persoane (copii institutionalizati, copii ai strazii, femei si copii victime ale violentei domestice, batrani, persoane cu handicap, precum si alte persoane aflate in incapacitatea de a se ajuta singure), sustinandu-le si oferindu- le resurse pentru a-si putea construi o viata armonioasa din punct de vedere fizic, psihic si social.

Fundaţia SynergEtica este o organizaţie neguvernamentală, care susţine crearea unei societăţi româneşti prospere, unde integritatea, respectul şi dreptatea sunt valori fundamentale ale identităţii sale.

Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la telefon/fax: 021-311 88 11 sau prin email: ceenergi@donorsforum.ro. Persoana de contact este Magdalena Stoian, Director Executiv.
ceenergi@donorsforum.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-donors-forum/cui-ii-este-frica-de-stirile-pozitive