RomBit Tel lanseaza HD Voice Conferencing

BUCURESTI - 7 ianuarie 2010

Comunicat tip General in IT&C

La acest interesant inceput de an RomBit-Tel anunta lansarea serviciilor VoIP la calitate HD Voice.

HD Voice semnifica High Definition voice, denumita in mod curent si wideband voice. Este o modalitate de transmitere a vocii, mai ales in sistemele VoIP (Voip over IP) prin care inalta calitate a vocii este transmisa utilizand o largime mica de banda si care ofera o claritate mai profundă şi o mai bună experienţă audio. Rezultatul este o calitate a sunetului apropiata de aceea a conversatiei dintr-o incapere.

RomBit Tel  lanseaza HD Voice Conferencing

Pentru a intelege mai bine ce este HD Voice sa o comparam cu ceea ce deja avem, vocea transmisa in timpul unei conversatii telefonice prin PSTN – telefonia clasica; In acest sistem sunt preluate 8.000 de secvente ale sunetului pe secunda, fiind astfel eliminata o mare parte din spectrul complet de sunete pe care urechea umana le aude in timpul unei conversatii. Cu toate acestea, vocea prin PSTN a fost timp de multa vreme laudata ca fiind cel mai bun mijloc de comunicatii.

HD Voice imbunatateste considerabil aceasta calitate, mai intai prin dublarea numarului de secvente pe secunda, preluand 16.000 dintre acestea. Aceasta mareste considerabil cantitatea de “detalii” pe care le putem auzi intr-o conversatie si ca urmare face conversatia sa para mai reala. De asemenea, frecventele transmise pot atinge 7 kHz, comparativ cu 500 Hz prin PSTN, ceea ce este de multe ori deasupra.

Ceea ce este chiar si mai interesant in legatura cu HD Voice este ca realizeaza toate aceste performante suplimentare utilizand cu mai putine resurse. Largimea de banda ceruta de HD Voice este de numai 32 kb/s, jumatate din cea necesitata de PSTN.

Aceasta performanta se realizeaza de catre un CODEC denumit G.722. Alte codecuri utilizate curent sunt G.722.1 si MPEG-4 AAC Low Delay. Aceste codecuri realizeaza comprimarea vocii preluate optimizand viteza de transmitere. HD Voice este asigurata in mod normal de echipamente utilizate pentru setarea sistemelor VoIP, avand codecurile necesare instalate pe echipamente.

Propunandu-si sa ofere clientilor sai beneficiile acestei tehnologii “state of the art”, RomBit-Tel a adaugat recent la serviciile VoIP deja oferite si aceasta calitate HD Voice a transmiterii de voce prin Internet, deocamdata la “doar” 7 kHz (urmeaza 14 kHz si apoi 21 kHz ); in conditiile in care firmele producatoare de terminale HD Voice pot fi inca numarate pe cateve degete, cele care sa ofere servicii voce la acesta calitate sunt inca si mai putine; pe piata specifica din Romania, oricum aflata la frageda pruncie si care pare sa invete timid mersul pe doua picioare, RomBit-Tel este singurul serviciu VoIP care ofera HD Voice si ce este chiar remarcabil, oferta este valabila atat pentru clientii business - ca hosted IP-PBX (centrala telefonica virtuala), linii SIP, conferinta – cat si pentru clientii persoane fizice, cu abonament sau pre-paid.

Tehnologia de ultima ora utilizata are incluse toate codecurile mentionate, tot ceea ce utilizatorul mai trebuie sa achizitioneze fiind terminalele (telefoanele) HD Voice, si acestea fiind disponibile la www.rombit-tel.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/rombit-communications/rombit-tel-lanseaza-hd-voice-conferencing