Premieră pe piaţa românească a cablurilor şi conductorilor electrici, SC ROMCAB SA Târgu Mureş a dobândit licenţa HAR

Targu Mures - 20 septembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

SC ROMCAB SA din Târgu Mureş este prima companie producătoare de cabluri şi conductori electrici din România care dobândeşte licenţa HAR, care conferă dreptul la comercializarea produselor sale in tarile europene ca şi Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Italia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria. Dobândirea acestei licenţe de marcă demonstrează calitatea produselor Romcab, satisfacerea cerintelor standardelor si mentinerea lor de catre producator ca urmare a supravegherii continue realizata de institutul care a acordat licenta.

Obtinerea licentelor HAR de catre un producator dintr-o tara care nu este semnatara a acordului HAR, din partea unui institut semnatar din alta tara decat producatorul este o premiera. Acest fapt se datoreaza initiativei si demersurilor Romcab sustinute cu consecventa pe o perioada de doi ani de zile si in acelasi timp sprijinului obtinut din partea HAR si a institutelor semnatare ale acordului cu care Romcab a colaborat in cele mai bune conditii. Licentele HAR sunt obţinute de la institutul VDE Germania, pentru inceput pentru urmatorii conductori: HO7V-U, HO5V-U,HO5V-K, HO3VV-F, HO3VVH2-F, HO5VV-F

Intentia Romcab este de a dezvolta in continuare un program de obtinere de noi licente HAR pentru alti conductori realizati dupa standarde armonizate (HO7V-K, HO5VVH2-F, HO5V2-U, HO5V2-K, HO7V2-K, etc.).

SC Romcab SA este o companie producătoare de cabluri şi conductori electrici, cablaje electrice şi piese injectate, cu o cifră de afaceri de 400 mld lei. Vânzările sunt efectuate către pe piaţa internă în proporţie de 80%, cât şi pe pieţele externe – o pondere de 20% în 2005 . Principalele pieţe externe de desfacere a produselor Romcab sunt în ţări ca şi Danemarca, Italia, Germania, Ungaria.

Relaţiile comerciale cu partenerii Romcab se desfăşoară în condiţiile menţinerii nivelului calitativ superior al produselor furnizate şi a Sistemului de Management al Calităţii ISO TS 16949:2002 implementat ( specific industriei auto) şi ISO 9001:2000 . În 2005, calitatea produselor şi a sistemului de management au fost auditate cu succes de către organisme specializate pe plan naţional şi internaţional cum ar fi ELECTRICA SA, Asociaţia Feroviară Română, VDE, DQS ca şi de către clienţii firmei – Arctic Sa şi Legrand Kontavill

Despre ROMCAB SA

Producţia Romcab se adresează sectorului construcţiilor civile şi administrative , industriei auto-moto şi pieţei produselor de electrotehnice şi de uz casnic. Cablurile pentru construcţii civile şi administrative deţin şi în 2005 ponderea semnificativă de 65% din cifra de afaceri a companiei, segment în care vînzările au crescut cu peste 10% faţă semestrul 2 al anului trecut. În domeniul industriei auto-moto, Romcab furnizează conductori auto şi cablaje electrice pentru dotarea autovehiculelor şi a motocicletelor, vânzările înregistrate pe acest segment de piaţă reprezentând la nivelul acestui an cea mai mare creştere în cifra de afaceri, de la 7.5% pondere în 2004 la 11% în 2005. Printre clienţii finali care utilizează cablaje auto – moto marca Romcab se află Aprilia, Ducatti, Suzuki, Piaggio, Renault, Audi , Valeo etc.
Carmen Magyari

cmagyari@paneuro.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romcab-sa/premiera-pe-piata-romaneasca-a-cablurilor-si-conductorilor-electrici-sc-romcab-sa-targu-mures-a-dobandit-licenta-har