Comunicate Romfilatelia

Romfilatelia

Compania Romfilatelia a emis 285 comunicate de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 19 octombrie 2018

  Joi, 18 octombrie 2018, Palatul Ghika din Bucure╚Öti str. Nicolae Iorga, nr. 1-3 a fost gazda unui important eveniment, care a reunit personalit─â╚Ťi marcante ale culturii ╚Öi ale mediului de afaceri, pentru a aniversa dou─â decenii de activitate a Teatrului ACT, prima institu╚Ťie cultural-artistic─â independent─â din Rom├ónia, cu sal─â proprie, multifunc╚Ťional─â, destinat─â spectacolelor de teatru, muzic─â, film, dans ╚Öi expozi╚Ťii.
  Printre primii actori de talie mondială care l-au felicitat pe domnul Marcel Iureș pentru fondarea unui teatru privat în România a fost starul hollywoodian Tom Cruise, în anul 1999.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 12 octombrie 2018

  Cu ocazia ├«mplinirii a cinci ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika (1873-1954), de c─âtre Biserica Romano-Catolic─â, Romfilatelia introduce ├«n circula╚Ťie o emisiune de m─ârci po╚Ötale omagial─â, dedicat─â martiriului prin╚Ťului-c─âlug─âr.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 11 octombrie 2018

  ├Än anul Centenar al Marii Uniri, ├«n semn de respect ╚Öi recuno╚Ötin╚Ť─â pentru jertfa ├«nainta╚Öilor no╚Ötri, c─âzu╚Ťi la datorie ├«n Primul R─âzboi Mondial, Romfilatelia introduce ├«n circula╚Ťie emisiunea de m─ârci po╚Ötale Monumente ale cinstirii eroilor neamului. Pe timbrul cu valoarea nominal─â de 1,40 lei este reprezentat Monumentul Eroilor C.F.R., situat ├«n Pia╚Ťa G─ârii de Nord, din Bucure╚Öti. Oper─â a renumi╚Ťilor sculptori Cornel Medrea ╚Öi Ion Jalea, ansamblul a fost inaugurat ├«n luna mai a anului 1943, pentru a cinsti memoria eroilor ceferi╚Öti c─âzu╚Ťi la datorie pe front, ├«n Primul R─âzboi Mondial. Grupul statuar este compus din mai multe personaje. O femeie, care simbolizeaz─â Patria, ╚Ťine o cunun─â de lauri deasupra capului unui muncitor feroviar. L├óng─â ea, de o parte a soclului, se afl─â doi muncitori ceferi╚Öti, iar de cealalt─â parte un soldat rom├ón, ├«n ╚Ťinut─â de campanie, care ocrote╚Öte o femeie ╚Öi pe copilul acesteia.     comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 4 octombrie 2018

  Romfilatelia continuă proiectele filatelice dedicate faunei, tematică atractivă și preţuită de colecţionari, și introduce în circulaţie emisiunea de mărci poștale Recordurile păsărilor.

  Păsările, mai mult decât oricare altă grupă de vieţuitoare, au constituit dintotdeauna obiectul unui interes deosebit din partea omului, datorită aspectului lor plăcut, coloritului viu și foarte variat al penajului, cântecului melodios, dar și pentru obiceiurile lor de o mare originalitate.

  Emisiunea, alcătuită din 4 timbre, ilustrează păsări deţinătoare de recorduri, prezente și în fauna României.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 27 septembrie 2018

  UNICEF, DREPTURILE COPILULUI
  Primii ani din via╚Ť─â conteaz─â!

  Romfilatelia introduce ├«n circula╚Ťie emisiunea de m─ârci po╚Ötale UNICEF, drepturile copilului, av├ónd onorabila misiune de a sus╚Ťine campania lansat─â la nivel global de aceast─â prestigioas─â organiza╚Ťie, din care Rom├ónia este parte, intitulat─â Primii ani din via╚Ť─â conteaz─â! (Early Moments Matter!).

  UNICEF (Fondul Na╚Ťiunilor Unite pentru Copii) este prezent ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n alte 190 de ┼ú─âri ╚Öi teritorii pentru a promova dezvoltarea copiilor, din perioada copil─âriei mici p├ón─â la adolescen┼ú─â. ├Än Rom├ónia, UNICEF lucreaz─â ├«mpreun─â cu Guvernul, Parlamentul, autorit─â┼úile locale, societatea civil─â, sectorul privat, parteneri na┼úionali ╚Öi interna┼úionali ╚Öi cu mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educa┼úie timpurie de calitate ╚Öi la ╚Öcoal─â, pentru protejarea adolescen┼úilor ╚Öi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protec┼úie social─â ╚Öi pentru mobilizarea de resurse ├«n beneficiul copiilor. UNICEF este sus┼úinut financiar integral prin contribu┼úiile voluntare ale persoanelor fizice, corpora┼úiilor, funda┼úiilor ╚Öi ale guvernelor.
      comunicatul de presa

 • www.romfilatelia.ro

  BUCURESTI - 14 septembrie 2018

  Pentru a onora memoria personalit─â╚Ťilor care au contribuit la realizarea Rom├óniei Mari, Romfilatelia introduce ├«n circula╚Ťie emisiunea de m─ârci po╚Ötale F─âuritori ai Marii Uniri, partea a II-a. Pe elementele emisiunii sunt reproduse portretele unor patrio╚Ťi care s-au luptat pentru ├«ndeplinirea idealului na╚Ťional de secole al rom├ónilor. Noua emisiune va fi lansat─â luni, 17 septembrie 2018, ├«n cadrul Sesiunii de comunic─âri ╚Ötiin╚Ťifice dedicate Centenarului Marii Uniri, sesiune organizat─â de Romfilatelia ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â ╚Öi Biblioteca Central─â Universitar─â ÔÇ×Carol IÔÇŁ. Evenimentul se ├«nscrie ├«n programul Festivalului Capitalelor Centenare, precum ╚Öi al Festivalului Strada de CÔÇÖArte 2018, al─âturi de Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti, Muzeul Na╚Ťional al Literaturii Rom├óne, Muzeul Municipiului Bucure╚Öti ╚Öi Compania Na╚Ťional─â ÔÇ×Po╚Öta Rom├ón─âÔÇŁ.    comunicatul de presa