Rominserv îşi va dubla cifra de afaceri în 2005

BUCURESTI - 28 februarie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Compania Rominserv - antreprenor general al Grupului Rompetrol, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane USD, pe baza unui portofoliu, în creştere, de lucrări contractate. Dintre acestea, aproape o treime vor fi prestate pentru firme din afara Grupului.

În 2004, Rominserv a realizat o cifră de afaceri de 50 de milioane USD şi o rată a profitului net de circa 7%. Productivitatea companiei a crescut de 4 ori în ultimii doi ani, numărul de angajaţi păstrându-se constant la circa 800 de persoane. Atingerea indicatorilor financiari la nivelul propus s-a făcut în condiţiile destul de aspre ale unor schimbări în mediul de afaceri, deprecierii monedelor de schimb şi ale fluctuaţiilor înregistrate pe piaţa ţiţeiului, care au determinat modificări şi reconsiderarea mai multor planuri investiţionale ale clienţilor.

“ Rominserv a primit, în 2004, certificatul de maturitate şi a închis un capitol important în ce priveşte construcţia unui concept de afacere solidă ” afirmă Cosmin Cocean, directorul general al Rominserv. Proiecte importante, ca automatizarea integrală a proceselor tehnologice de pe platforma Petromidia sau realizarea sistemului de monitorizare şi control a distribuţiei energiei electrice în Aeroportul Internaţional din Baghdad, au contribuit esenţial la consolidarea reputaţiei Rominserv.

Compania, care asigură antreprenoriat general, servicii de mentenanţă industrială şi comerţ pentru echipamente, piese de schimb şi materiale de construcţii, şi-a diversificat oferta în urma achiziţiei platformei Iaifo Zalău şi a societăţii Palplast Sibiu. Aceasta include, acum, producţia de robineţi, armături industriale şi ţevi de polietilenă pentru reţele de gaze, apă şi sisteme de irigaţii.

Strategia adoptată de Rominserv pentru acest an urmăreşte transformarea Palplast Sibiu dintr-un simplu producător de ţevi, într-un ofertant de soluţii complete: produse – servicii – consultanţă. În aceste condiţii, Palplast previzionează o cifră de afaceri de 7,5 milioane USD, profit de peste 1 milion USD şi un nivel al investiţiilor ce va depăşi 650.000 USD. La ora actuală, Palplast deţine în România o cotă de piaţă de 19%, iar în Republica Moldova de 35%.

Rominserv va dezvolta, totodată, activităţile de profil ale societăţii Rominserv Valves IAIFO Zalău, estimând pentru anul în curs o cifră de afaceri de circa 10 milioane euro şi un profit de peste 1 milion de euro. Sunt luate în calcul contracte de circa 2,1 milioane euro pe piaţa internă şi de 1,1 milioane euro pe cea externă. Investiţiile se vor cifra la aproximativ 1 milion de euro, constând în principal în achiziţionarea de utilaje, modernizări şi aplicarea programelor de conformare la mediu.

Dezvoltarea celor două societăţi are în vedere lărgirea activităţii de distribuţie şi a portofoliului de clienţi, asimilarea de noi produse în programul de fabricaţie şi renunţarea la cele nerentabile, identificarea şi dezvoltarea de relaţii contractuale noi, în special pe piaţa externă, şi dezvoltarea de noi business-uri cu parteneri din grup sau din exterior.

Despre Rompetrol

Departamentul de Relatii Publice si Comunicare
Grupul Rompetrol

Luiza Sarpe