Symantec a declansat o serie de procese impotriva pirateriei in valoare totala de peste 55 milioane de dolari

BUCURESTI - 11 iunie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Symantec Corp. a anuntat ca a declansat o serie de procese civile impotriva distribuitorilor de software Symantec contrafacut, revendicand peste 55 milioane de dolari ca daune in cauzele implicate.

Symantec a declansat o serie de procese impotriva pirateriei in valoare totala de peste 55 milioane de dolari

Procesele sunt toate inregistrate la Curtea districtului California, implicand urmatoarele companii in statele corespunzatoare: Arcotech (California), mPlus (California); Logical Plus, (New York); SoftwareOutlets.com, (Florida); Rowcal Distribution, (California); Global Impact, Inc., (Florida); Directron.com, (Texas); eDirect Software, (Canada).
In dosarele deschise, Symantec a inclus acuzatii ca aceste companii au fost implicate in violarea marcii comerciale, violarea drepturilor de autor, frauda, competitie neloiala, trafic de etichete si documentatie contrafacute, reclama falsa. Symantec a cerut deschiderea unui proces pentru fiecare caz si cere recuperarea daunelor asupra profiturilor de la fiecare entitate in valori intre 4 si 10 milioane de dolari pentru fiecare caz.
“Amenintarea pe care o reprezinta acesti pirati software asupra utilizatorilor si a sigurantei informatiilor lor personale si financiare nu poate fi neglijata”, a spus Scott Minden, director, Legal Affairs, Symantec. “Programele contrafacute pot functiona incorect si pot provoca daune calculatorului utilizatorului respectiv, sau poate fi modificat sa includa programe pentru furtul identitatii. E posibil ca unele programe contrafacute sa nu poata descarca actualizarile automate, avand ca rezultat expunerea utilizatorului la noile amenintari online. Acesti pirati software operau cu cantitati mari de software contrafacut, si ca rezultat, o multime de utilizatori de buna credinta sunt acum supusi riscului ca informatiile lor sa fie pierdute sau furate.”
Investigatiile Symantec asupra acestor companii au fost conduse de catre echipa sa Brand Protection Task Force, care a folosit achizitii de test ale produselor suspectate ca fiind contrafacute precum si discurile defecte trimise de catre clientii companiilor acuzate, pentru a forma baza plangerilor care au fost inaintate. Versiuni contrafacute ale urmatoarelor solutii Symantec au fost implicate in aceste cazuri : Norton SystemWorks, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, pcAnywhere si Symantec AntiVirus Small Business Edition. Investigatiile interne de la Symantec indica faptul ca majoritatea vanzarilor au fost realizate online, discurile fiind livrate intr-un plic alb catre clientii neinformati, fara documentatie, instructiuni, pachet etichetat sau informatii despre activare.
Pe langa daune, Symantec cere si o hotarare judecatoreasca impotriva tuturor companiilor pentru a le impiedica sa mai efectueze alte vanzari ale produselor Symantec neautorizate si sa predea tot inventarul referitor la programele Symantec contrafacute aflate in posesia acestor companii si a afiliatilor acestora.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/symantec-a-declansat-o-serie-de-procese-impotriva-pirateriei-in-valoare-totala-de-peste-55-milioane-de-dolari