Ultimele solutii SAP® BusinessObjects™ GRC, cresc performantele companiei ajutandu-le sa previzioneze si sa gestioneze mai bine riscul

BUCURESTI - 14 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Noua versiune SAP® BusinessObjects™ Risk Management si SAP® BusinessObjects™ Process Control Automate, Unify Risk si Compliance Initiatives

In contextul economic actual companiile sunt din ce in ce mai vulnerabile si expuse la pierderi financiare care pot conduce la pierderea reputatiei. SAP AG a introdus noi caracteristici solutiei SAP® BusinessObjects™ governance, risk, and compliance (GRC) solutions care ajuta la gestionarea mai buna a riscului. Valabila astazi noua versiune de la SAP® BusinessObjects™ Risk Management si SAP® BusinessObjects™ Process Control ofera clientilor posibilitatea de a vedea ca aplicatia se incadreaza in standardele guvernamentale si ii ajuta in gestionarea riscului. Aceasta vedere de ansamblu ajuta clientii sa previna riscul si sa se proteje de viitoarele vulnerabilitati cauzate de schimbarile rapide. Noile solutii SAP BusinessObjects GRC sunt de asemenea incorporate in solutiile SAP BusinessObjects business intelligence (BI), ofera o vedere de ansambul a companiei, a clientilor si ajuta la dezvlotarea unor strategii eficiente de afaceri de prevenire si gestionare a riscului.

Pesoanele care se ocupa cu gestionare riscului in companie, managerii de risc,se confrunta cu o adevarata provocare: ei nu reusesc sa vada in timp real situatia din companie. In mod traditional ei monitorizeaza riscul prin procese manuale, cum ar fi, anchete si rapoarte trimestriale sau anuale, care ii ajuta sa indeplineasca si sa sustina initiativele companiei. Dar riscul nu este un eveniment static si previzibil. Companiile de astazi au nevoie de o solutie de identificare, testare si control continuu al riscului care sa permita o transpunere rapida a datelor intr-un format usor de analizat. Cu solutia pe care SAP a lansat-o, clientii pot monitoriza riscurile afacerii si pot efectua controale interne. Clientii prin intermediul solutiei capacitatea de a gestiona riscul printr-un proces continuu care ii va ajuta sa nu fie luati prin surprindere de situatiile neplacute. Spre exemplu, noile ajustari ale produsului au adus companiei atat costuri marerile cat si riscul pierderii reputatiei.Dar noua solutie SAP BusinessObjects GRC ajuta compania sa efectueze controalele necesare pentru a identifica si rezolva problemele de calitate ale produsului inainte ca acestea sa afecteze atat clientii cat si compania.

Solutia SAP BusinessObjects GRC poate fi folosita in orice industrie. Spre exemplu, in industria alimentara, companiile sunt supuse unor controale de calitate de catre Ministerul Agriculturii, o neregula gasita in timpul acestor controale aduce in prim plan riscul in ceea ce priveste siguranta publica lucru care ar strica imaginea companiei la care s-a gasit problema. Astazi majoritatea companiilor controleaza riscul prin procese manuale bazate pe rapoarte trimestriale. Ca rezultat, poate dura luni pentru a afla daca aceste controale sunt eficiente. Cu noua solutie SAP, indicatorii riscului si controalele sunt monitorizate continuu si automat. Solutia software de la SAP ajuta compania sa previna riscul protejand astfel compania si clientii acesteia.

Noile versiuni SAP BusinessObjects Risk Management si SAP BusinessObjects Process Control permite de asemenea companiilor sa includa managementul riscului in procesele si departamentele deja existente. Acum mangeri de risc pot intreprinde usor controale anlizand indicatorii de risc care montorizeaza afacerea, ajutandu-i sa previna problemele. Aceasta este o modalitate ieftina, rapida si continua de monitorizare automata a riscului.

Ultima versiune SAP BusinessObjects GRC este parte a solutiilor SAP BusinessObjects BI, care permit utilizarea rapoartelor, dashboard-urilor si analizelor. Pentru ca programele de gestionare a riscului sa functioneze utilizatorii afacerii trebuie sa aiba acces la informatii. Solutia SAP BusinessObjects BI ofera posibilitatea de a vedea aceste date intr-un mod interactiv prin intemediul rapoatelor si dashboard-urilor. Acum afaceristii pot crea, personaliza si distribui cu usurinta rapoartele Crystal Reports® sau dashboard-urile Xcelsius® pentru a evidentia o potentiala problema.

Imbunatatirile aduse solutiei SAP BusinessObjects GRC ajuta clientii sa getioneze si sa centralizeze programe multiple, economisind timp si bani. Acum clientii pot administra si gestiona riscul utilizand un singur program. Aceasta centralizare asigura siguranta in ceea ce priveste eficienta controalelor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/ultimele-solutii-sapr-businessobjectstm-grc-cresc-performantele-companiei-ajutandu-le-sa-previzioneze-si-sa-gestioneze-mai-bine-riscul