CONCURS DE IDEI DE AFACERI

Constanta - 10 decembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Programul norvegian de cooperare cu Romania are ca obiectiv stimularea creşterii economice, dezvoltarea durabilă şi întărirea relaţiilor bilaterale. Guvernul norvegian a oferit 48 de milioane de euro pentru cofinanţarea proiectelor ce contribuie la inovare, schimburi de tehnologii şi dezvoltarea afacerilor între Romania şi Norvegia. Proiectul RoNoMar este un proiect finanţat cu 4.000.000 de euro în cadrul acestui program şi îşi propune să dezvolte activităţile educaţionale şi de cercetare din cele două universităţi locale şi să înfiinţeze un incubator de afaceri în domeniul maritim.

Cele două univeristăţi din Constanţa – Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) şi Academia Navală Mircea cel Bătrân (ANMB) – în strânsă colaborare cu partenrii norvegieni - au infiinţat un incubator de afaceri maritime în Constanţa - RoNoMar Innovation Center.

RoNoMar Innovation Center acoperă o largă varietate de activităţi care ajută la reducerea ratei de eşec timpuriu al unei companii şi grăbeşte creşterea companiilor care au potenţial de a deveni generatori substanţiali de locuri de muncă şi bunăstare. Incubatorul de afaceri deţine departamente care asigură sprijin instructiv tuturor întreprinzătorilor în stadiile incipiente de afaceri si asigură trei ingrediente principale pentru o afacere de success:

mediu antreprenorial şi de instruire,
acces imediat la consultanţă şi investitori,
vizibilitate pe piaţă.

RONOMAR Innovation Centre are plăcerea să anunţe un: CONCURS DE IDEI DE AFACERI

Derularea concursului se va face conform următorului grafic:

15 Februarie – termenul limită de depunere a ideilor de afaceri
28 Februarie – selectarea celor mai bune 25 de idei în vederea dezvoltarii unui plan de afaceri
31 Martie - termenul limită de depunere a planurilor de afaceri 15 Aprilie – premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri

Cele 5 idei de afaceri câştigătoare vor primi premii în bani şi servicii de suport din partea RONOMAR Innovation Centre în vederea demarării unei afaceri.

Informaţii suplimentare privind regulamentul concursului se găsesc pe www.ronomar.eu Cei interesaţi pot solicita informaţii la telefon 0241 650 026 sau să trimită un email la office@ronomar.eu

Conf.dr.ing. Ciucur Violeta Vali
Secretar Ştiintific al Senatului UMC

Despre RoNoMar Innovation Centre

Informatii suplimentare despre concurs le gasiti la adresa http://innovation.ronomar.eu sau prin e-mail la: office@ronomar.eu sau sunati la tel. 0241 650 026.
RONOMAR Innovation Centre

251-253, Mamaia Bvld., Constanta, 900559, Romania

Tel: + 40 241 650 026; Fax: +40 241 650 028

Web: www.ronomar.eu