Rude apropiate

Definitie Rude apropiate

Termen definit in art.149 Cod Penal. Rude apropiate sunt ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoanele devenite prin infiere, potrivit legii, astfel de rude.Dispozitiile din legea penala privitoare la rude apropiate, in limitele prevazute de alineatul precedent, se aplica in caz de infiere cu efecte depline, persoanei infiate ca si descendentilor acesteia si in raport cu rudele firesti, iar in caz de infiere cu efecte restranse, infiatului cat si descendentilor acestuia si in raport cu rudele infietorului. In aplicarea legii penale se va avea in vedere intelesul conceptului de rude dat de Codul penal. Vezi si Rudenie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rude apropiate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rude apropiate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rude apropiate. Definitiile termenilor despre Rude apropiate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rude apropiate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rude apropiate.