Rulaj

Definitie Rulaj

Sinonim - miscarea contuluiTotalul debitului sau totalul creditului, fara a lua in considerare soldul initial. Totalitatea inregistrarilor cuprinse intr-un cont. Modificari survenite in volumul activelor, surselor sau proceselor economice, ca urmare a cresterilor sau micsorarilor ocazionate de operatiile economice.Reprezinta sumele inregistrate succesiv intr-o perioada de gestiune in debitul si creditul unui cont corespunzator cresterilor si micsorarilor determinate de operatiile economice referitoare la contul respectiv. A inscrie o suma in debitul unui cont inseamna a debita acel cont, iar sumele inregistrate in debitul contului se numesc sume debitoare. A inscrie o suma in creditul unui cont inseamna a credita acel cont, iar sumele evidentiate in creditul contului se numesc sume creditoare. Rulajul este de doua feluri: - Rulajul debitor - totalitatea inregistrarilor facute intr-o perioada de gestiune pe partea de debit a unui cont - Rulajul creditor - totalitatea inregistrarilor facute pe partea de credit a uniui cont intr-o perioada de gestiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rulaj? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rulaj.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rulaj. Definitiile termenilor despre Rulaj cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rulaj, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rulaj.