Ness Technologies achiziţionează FMC Consulting and Informatics din Ungaria

BUCURESTI - 28 noiembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Hackensack, NJ –26 Noiembrie 2007 – Ness Technologies, Inc (NASDAQ: NSTC), furnizor global de servicii şi soluţii IT, a anunţat că a finalizat achiziţia companiei FMC Consulting and Informatics, companie privată de servicii şi consultanţă IT cu sediul în Ungaria. În anul 2006, FMC a generat venituri de 25 milioane $ şi a fost o companie profitabilă.

Cu un istoric de 5 ani şi peste 200 de consultanţi care lucrează pe proiecte sale, FMC are o reputaţie solidă pe piaţa de consultanţă şi IT din Ungaria. Clienţii FMC includ companii de top cum ar fi: Audi Hungária Motor, Gedeon Richter, K&H Bank, Magyar Telekom, MKB Bank, MOL, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Sanofi-Aventis şi altele. FMC furnizează o gamă largă de servicii şi consultanţă integrate, incluzând elaborare de strategie, proces de re-engineering, şi implementare de sisteme IT – în domeniul soluţiilor bancare, business intelligence şi managementul relatiei cu clienţii, soluţii pentru lanţul de aprovizionare, finanţe, contabilitate şi gestiune costuri, resurse umane, şi soluţii de e-business.

“Achiziţia FMC este o altă etapă importantă pentru punerea în practică a strategiei Europene şi accesarea pieţelor adiţionale Europene”, a afirmat said Sachi Gerlitz, Preşedinte şi CEO al Ness Technologies. “Experienţa remarcabilă a companiei FMC în verticale cheie în Ungaria reprezintă o valoare pentru NESS şi ne va întări prezenţa pe piaţa emergentă din Europa de Est.”

“Consider că experienţa considerabilă a companiei FMC în domeniul consultanţei, combinată cu capabilităţile noastre IT, vor crea valoare adăugată unică, atât pentru clienţii existenţi cât şi pentru piaţa noastră din Europa de Est în general”, a afirmat Ivan Hruška, Preşedinte al Ness Europe. “Există multiple sinergii între clienţii noştri şi cei ai FMC, iar experienţa echipei de management a FMC ne va ajuta să le integrăm rapid”.

“Suntem încântaţi să ne alăturăm echipei Ness Technologies şi să contribuim prin cunoştinţele, expertiza şi experienţa noastră, la îmbogăţirea portofoliului NESS”, a afirmat Szabolcs Homola, co-fondator şi partener al FMC, care va ocupa poziţia de Managing Director. “Am încredere că, fiind parte din NESS Technologies, ne vom întări poziţia pe piaţa din Ungaria, şi acest lucru ne va permite să aducem companiei NESS noi clienţi din Europa de Est.”

Despre S.C. NESS ROMANIA SRL

Despre Ness Romania

Ness Romania activează, din 2005, ca filială a companiei Ness Technologies furnizor global de servicii şi soluţii IT create pentru a mări competivitatea şi eficienţa clienţilor, cu specializări în outsourcing şi offshore, integrare de sisteme şi dezvoltare de aplicaţii, software şi consultanţă, asigurarea calităţii şi instruire. Ness deserveşte un portofoliu de peste 500 de companii listate la bursă, atât din sectorul public cât şi din sectorul privat. Având peste 7,800 de angajaţi, Ness îşi desfăşoară activitatea internaţională în 18 ţări din America de Nord, Europa şi Asia Pacific şi are dezvoltate numeroase parteneriate în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii despre Ness Technologies accesaţi: www.ness.com

Liliana Muraru, Marketing Manager