Sa ne cunoastem si sa ne respectam!

BUCURESTI - 23 octombrie 2006

Comunicat tip General in Social

Salvati Copiii a editat o serie de materiale care vin in sprijinul copiilor si cadrelor didactice din scolile cu un numar semnificativ de elevi rromi.

Activitatea este parte a proiectului Respectarea drepturilor copiilor rromi – mijloc de evitare a excluderii sociale, cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA, prin programul Phare 2003 – componenta Democratie, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei.

Astfel, pe langa un afis al proiectului, au fost realizate trei brosuri: Istorie si traditii rrome – autori Delia Grigore si Gheorghe Sarau, un Ghid metodologic privind Educatia multiculturala si Raportul unei mini-cercetari ce a vizat situatia copiilor rromi din cele 5 comunitati incluse in proiect: Coltau, jud. Maramures, Balta Arsa, jud. Botosani, Calvini, jud. Buzau, Glina, jud. Ilfov si Mangalia, jud. Constanta.

Daca primele doua au ca scop principal mai buna cunoastere, intelegere, apropiere si acceptare intre copiii majoritari si cei rromi, Raportul de cercetare evidentiaza conditiile grele in care traiesc acestia din urma, dificultatea de a-i educa si pregati corespunzator pentru viata.

Faptul ca drepturile copiilor rromi nu sunt in intregime respectate, ca de altfel si cele ale altor categorii defavorizate, a condus Salvati Copiii spre sustinerea si argumentarea ideii unei institutii specifice care sa urmareasca acest fenomen si sa poata interveni pentru ca legea sa fie respectata. Lansam cu aceasta ocazie propunerea de creare a institutiei Avocatul Copilului.

Va invitam sa luati parte la o Conferinta de presa de prezentare a acestor realizari in data de miercuri, 25 octombrie 2006, orele 11.00, la sediul Salvati Copiii, Intrarea Stefan Furtuna, nr. 3

Gabriela Alexandrescu
Presedinte Executiv

Despre Salvati Copiii Romania

Salvaţi Copiii România, un membru activ al Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentala, non-profit, bazată pe activitatea voluntară a membrilor săi, ce desfăşoară activităţi in beneficiul copiilor, in special celor aflaţi in dificultate. Înfiinţata în anul 1990, organizaţia are în prezent filiale în 15 judeţe, peste 6 000 de membri şi beneficiază de activitatea voluntara a peste 3500 de persoane. Salvaţi Copiii este recunoscută pentru participarea sa activă şi capacitatea de coordonare în dezvoltarea studiilor şi strategiilor naţionale care au un impact direct în sistemul de protecţie a copilului în România.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Salvaţi Copiii, tel. 316 61 76 / 316 61 77, fax 312 44 86, e-mail rosc@salvaticopiii.ro, persoană de contact: Miralena Mamina, coordonator de program.
rosc@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/sa-ne-cunoastem-si-sa-ne-respectam