Edward C. Prescott, laureatul premiului Nobel pentru Economie, la Bucuresti

Locul desfasurarii: Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom

Organizator: Saptamana Financiara si Financiarul

Edward C. Prescott, laureatul premiului Nobel pentru Economie vine la Bucuresti in perioada 22-23 iunie, la invitatia Saptamanii Financiare si a cotidianului Financiarul, publicatii ale Intact Media Group. Prescott va sustine o conferinta cu titlul „Stat Vs Economie. Rolul Guvernelor in declansarea crizei actuale si solutii pentru depasirea acesteia”. Evenimentul va avea loc marti, 23 iunie, la Hotel Crowne Plaza, incepand cu ora 10.00.

Care sunt reformele pe care statul ar trebui sa le promoveze in acesta perioada, cum trebuie utilizata politica fiscala pentru a stimula dezvoltarea, care este impactul cresterii poverii administrative, cum pot ingeniozitatea, asumarea riscului si productivitatea sa fie motoarele cresterii economice sunt doar cateva dintre intrebarile la care va raspunde cunoscutul economist in cadrul evenimentului de la Bucuresti.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie.

Edward C. Prescott a castigat premiul Nobel in Economie in 2004, alaturi de Finn Kyland, pentru contributiile sale asupra dinamicii macroeconomiei – consistenta temporala a politicilor economice si fortele conductoare ale ciclului de afaceri. Lucrarile celor noi economisti nu numai ca au transformat cercetarea economica, dar au avut si o influenta profunda asupra politicilor economice in general si a celei monetare in particular, se arata in decizia de acordare a premiului de catre Academia Regala Suedeza pentru Stiinte. Din 1981, Prescott este consilier principal pe Probleme Monetare in cadrul Federal Reserve Bank of Minneapolis, iar din 2003, profesor si presedinte al W.P. Carey Department of Economics din cadrul Arizona State University.

Prescott a studiat matematica la Swarthmore College, cercetari operationale la Case Western Reserve University si stiinte economice la Carnegie Mellon University. Intre 1966-1971 a predat stiinte ecomice la University of Chicago, University of Pennsylvania, Carnegie Mellon University, apoi la University of Minnesota. Este cunoscut pentru lucrarile sale in domeniul analizei politicilor economice, ciclului de afaceri, teoriei echilibrului general. Lucrarile sale privind ciclul de afaceri au reasezat modul in care economistii privesc fluctuatiile economice, Prescott considerandu-le raspunsul optim al economiei la diferite socuri. Pe langa premiul Nobel primit in 2004, Prescott a fost recompensat in 2002 si cu "Erwin Plein Nemmers Prize in Economics”, o distinctie acordata economistilor pentru „contributii majore la cunoasterea sau dezvoltarea unor modalitati semnificative de analiza”. Este membru al Brookings Institution, al Societatii de Econometrie, al Academiei Nationale de Stiinta si al Academiei Americane de Arte si Stiinta. Prescott a fost editor al International Economic Review, precum si al altor ziare.

021/315.35.17

Despre SAPTAMANA FINANCIARA

J. Randy Taraborrelli, reporter la The Times, Paris Match, The Daily Mail, este autorul a noua carti, printre care biografii appreciate ale unor vedete precum Grace Kelly, Diana Ross, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Madonna, Cher.

Participare: Intrare libera