Atelier de paine pe cuptorul BigGreenEgg

BUCURESTI - 21 octombrie 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Bistro-ul Violeta’s Vintage Kitchen deschide luni, 25 octombrie, seria atelierelor de paine pregatita pe grill-ul multi-functional, cuptor si smoker BigGreenEgg.

Atelier de paine pe cuptorul BigGreenEgg

Atelierele de gatit paine cu care Violeta’s Vintage Kitchen si-a obisnuit, de mai bine de un an, clientii fideli si pasionatii de gastronomie aduce in premiera intrebuintarea grill-ului cuptor BigGreenEgg in procesul de coacere a painii. Mai exact, painea va fi preparata si pe gratarul care, cu ajutorul unui suport ceramic pozitionat sub o piatra ceramica de coacere va deveni un veritabil cuptor ce coace paine « de casa » dar si placinte, biscuiti, prajituri sau pizza. Efectul unei temperaturi stabile si capacitatea de retinere a caldurii data de proprietatile materialului ceramic creeaza mediul ideal pentru coacere. Painea, placintele si chiar pizza vor dobandi un gust autentic de gatit ca « pe vatra ».

Astfel, in data de 25 octombrie, la restaurantul de pe strada Batistei, nr. 23, cu incepere de la ora 17.30, atelierul de gatit paine pe care Violeta Dinca il va sustine in fata participantilor va aduce in prim plan gratarul-cuptor BigGreenEgg, pe care se vor coace cateva din painicile preparate dupa retetele si sfaturile Violetei. Participantii la atelierul de paine vor urma toate etapele procesului de facere a painii, de la pregatirea ingredientelor, framantat si lasat la dospit, pana la coacerea painii, proces care va avea loc si pe piatra ceramica din cuptorul gratarului multi-functional BigGreenEgg.

BigGreenEgg, adus in exclusivitate pe piata din Romania de CampingGrill.ro, este un gratar din ceramica, cu forma similara unui ou, care serveste in acelasi timp ca si grill, cuptor si smoker. Conceput cu pereti grosi de ceramica, pentru a mentine caldura o perioada indelungata de timp si a reduce consumul de carbuni, grill-ul BigGreenEgg este destinat utilizarii pe tot parcusul anului si permite gatirea tuturor tipurilor de preparate, de la aperitive pana la desert.

Incepand cu 25 octombrie, atelierele de paine organizate lunar la bistro-ul Violeta’s vor avea in componenta utilizarea multiplelor functionalitati ale gratarului, cuptor si smoker din ceramica BigGreenEgg.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-360-multi-solutions-srl/atelier-de-paine-pe-cuptorul-biggreenegg