Extindere reţelei de canalizare menajeră în satele Dumbrăviţa şi Chechiş, jud. Maramures

Dumbravita - 14 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Consiliul Local al comunei Dumbraviţa anunţă contractarea lucrarilor proiectului „Extindere reţelei de canalizare menajeră în satele Dumbrăviţa şi Chechiş, comuna Dumbrăviţa”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul Phare “Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”. Obiectivul general de investiţii îl reprezintă realizarea extinderii reţelei de canalizare meanjere în întreg perimentrul intravilan al comunei Dumbraviţa.

Beneficiarii proiectului sunt reprezentaţi de comunitate locală de 2118 locuitori din satele Dumbraviţa şi Chechiş, dar şi de instituţiile publice şi administrative din zonă şi potenţialii investitori şi turişti.
Proiectul vizează crearea unui sistem eficient şi modern de preluare a apelor menajere care să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de gestionare a apelor uzate din comuna Dumbraviţa prin transport şi racord la staţia de epurare şi tratare.

În paralel cu activităţile de canalizare se vor realiza activităţi de instruire a personalului pentru exploatarea investiţiei şi modificarea practicii actuale neconforme şi activităţi de publicitate pentru vizualizarea proiectului de investiţii şi atragerea comunităţii în reducerea impactului de mediu al apelor uzate.

Despre SC Consstela SRL

“Investiţia se adresează necesităţilor de a atinge standardele prevăzute în Planul de Implementare a Directivei 91/271/CEE referitoare la tratarea apelor uzate orăşeneşti, de creştere a capacităţii administrative de a gestiona problemele de mediu, dar şi de creştere a calităţii vieţii prin accesul la utilităţile publice. Aceasta va duce în scurt timp şi la crearea unui mediu de afaceri atractiv şi scăderea costurilor generate de problemele de mediu.”, a declarat Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa.
Mai multe informaţii despre acest proiect puteţi obţine de la Primăria comunei Dumbraviţa la telefon 0262/299001 sau e-mail: primariadumbravita@yahoo.com, persoană de contact Felician Ciceu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-consstela-srl/extindere-retelei-de-canalizare-menajera-in-satele-dumbravita-si-chechis-jud-maramures