Conferinta de presa privind implementarea proiectului ID 50249

BUCURESTI - 26 martie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Industrie, Media / Publicitate

SC FORM-EXPERT SRL, in parteneriat cu Asociatia producatorilor, distribuitorilor si detinatorilor de cazane de apa calda, fierbinte si de abur, de aparate pentru incalzire consumatoare de combustibil si echipamente sub presiune din Romania, a organizat vineri 25 martie 2011 o conferinta de presa privind implementarea proiectului “NOI COMPETENTE PROFESIONALE IN DOMENIUL INSTALATIILOR PERICULOASE, IN VEDEREA ASIGURARII SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA SI PROTECTIEI MEDIULUI”.

Conferinta de presa privind implementarea proiectului ID 50249

Proiectul este cofinantat de la bugetul de stat si de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si vizeaza prevenirea accidentelor, avariilor, contraventiilor si infractiunilor in domeniul instalatiilor sub presiune, de ridicat, a aparatelor consumatoare de gaze si a instalatiilor nucleare.

Implementarea proiectului se va desfasura atat in Bucuresti cat si la Brasov, Ploiesti, Constanta, Craiova, Pitesti, Timisoara, Galati, Sibiu, Tg.Mures, Bacau, Cluj, Oradea si Suceava.

De la lansarea proiectului la 1.10.2010 si pana in prezent, au participat la programele de formare profesionale un numar de 216 membrii ai grupului tinta de la un numar de 30 operatori economici cu capital de stat si privat.

Principala activitate a proiectului consta in formare profesionala si acordare de consultanta unui numar de 780 de personae cu studii medii si superioare din sectorul de stat si privat care activeaza in domeniul proiectarii, productiei, distributiei, exploatarii, repararii, autorizarii, supravegherii si verificarii tehnice a instalatiilor din domeniul proiectului.

Printre beneficiile pe care le aduce implementarea acestui proiect, mentionam cresterea competitivitatii, asigurarea securitatii si sanatatii in munca si protectiei mediului in domeniul instalatiilor periculoase.Prin perfectionarea pregatirii profesionale a managerilor la toate nivelele decizionale dar si a personalului cu functii de executie, se are in vedere reducerea numarului de avarii si accidente in exploatarea aparatelor si instalatiilor.

Pe langa salvarea de vieti omenesti din randul potentialelor victime ale avariilor si accidentelor se vor obtine economii substantiale la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale prin reducerea numarului zilelor de spitalizare si al concediilor medicale precum si a pensiilor pe caz de boala platite victimelor.

Asigurarea sigurantei in functionare a aparatelor si instalatiilor periculoase reprezinta un obiectiv prioritar al industriei romanesti in contextual globalizarii economiei mondiale.

Informatii suplimentare pe www.formexpert.eu

Tel : 021.781.21.02, 0723.206.506 ;

Fax :031.817.32.11 ; 

Email : office@formexpert.ro

 

Cu stima,

Toma Iolando Gheorghe

Despre SC FORMEXPERT SRL

Proiectul este cofinantat de bugetul national si de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si vizeaza prevenirea accidentelor, avariilor, contraventiilor si infractiunilor in domeniul instalatiilor sub presiune, de ridicat, a aparatelor consumatoare de gaze si a instalatiilor nucleare.In actualul context al integrarii economiei romanesti pe piata unica europeana, un rol important in supravietuirea operatorilor economici romani din domeniul proiectului revine personalului de specialitate care are nevoie de formare profesionala si sprijin pentru cresterea gradului sau de adaptabilitate , acesta fiind si obiectivul general al proiectului.

Taguri: FORM-EXPERT
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-formexpert-srl/conferinta-de-presa-privind-implementarea-proiectului-id-50249