Va fi eliminata sintagma „falsificarea acestor bilete se pedepseşte conform legilor” datorita conceptului Macool

Brosteni - 11 octombrie 2007

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Datorita primului concept de Securizare Grafica enutat de catre Marian Amariei Docan, va fi eliminata sintagma „falsificarea acestor bilete se pedepseşte conform legilor”. Acest concept va revolutiona vechile idei si practica cu privire la elementele de siguranta ale documentelor de valoare, din intreaga lume.

Va fi eliminata sintagma „falsificarea acestor bilete se pedepseşte conform legilor” datorita conceptului Macool

Lacunele din securizarea tipariturilor, de la ora actuala, au existat din totdeauna datorita unui concept de securizare eronat care nu precizeaza conditiile in care o “Securizare Grafica” poate si trebuie sa functioneze.

Securizarile actuale, se bazeaza pe impiedicarea accesului la tehnologia si utilajele prin care se face securizarea, nedivulgarea compozitiei cernelurilor si a altor componente care se folosesc in printare, s.a.m.d.

In general este vorba de pastrarea unor secrete care odata desconspirate sau furate fac protectia vulnerabila.

Observand toate aceste parti slabe in toate metodele de securizare folosite, am emis odata cu aparitia unei noi terminologii, Conceptul de Securizare Grafica.

Am initiat termenul de Securizare Grafica pe motivul ca securizarea unor tiparituri poate fi facuta si in alt mod decat cel grafic, adica,magnetic, chimic, etc. Indiferent insa de sistemul utilizat, in securizarea unui document tiparit, va trebui sa se tina seama de un principiu fundamental al securizarii, principiu enuntat in Conceptul de Securizare Grafica, conform caruia daca dintr-un lant de productie grafica folosita la securizarea unui document se elimina o veriga, aceasta sa nu mai poata fi refacuta indiferent daca pentru refacera ei se va folosi tehnica originala sau o alta tehnica. Securizarea Grafica va fi deplina tinindu-se cont ca orice tehnica ce va respecta conceptul amintit va permite existenta unui numar practic infinit de utilizatori, care desi cunosc aceiasi tehnica, nu vor putea sa falsifice productiile lor grafice sau pe ale altora asemeni lor.

Iata in final Definitia Securizarii Grafice:

SECURIZAREA GRAFICA REPREZINTA PROTECTIA GRAFICA OBTINUTA IMPOTRIVA FALSIFICARII, PRIN IMPRIMAREA UNUI ELEMENT VIZUAL GRAFIC, APLICAT UNUI SUPORT MATERIAl, NUMAI DACA ESTE IMPOSIBILA RELUAREA PROCESULUI DE OBTINERE IDENTICA A ACESTUI ELEMENT GRAFIC, INDIFERENT DE TEHNICA FOLOSITA.

(MARIAN AMARIEI DOCAN 2007 COTARGASI)

La ora actuala exista cel putin o tehnica ce indeplineste criteriul de Securizare Grafica tehnica se numeste “Macool” si este introdusa pe piata Europeana de catre “Macool Print”srl.

Am demonstrat practic aceasta tehnica la salonul international Inventika 2 - 6 octombrie 2007 din cadrul Romexpo.

Detalii pe www.macool.ro

Despre SC Macool Print srl

Securizarea grafica a documentelor
www.macool.ro
office@macool.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-macool-print-srl/va-fi-eliminata-sintagma-falsificarea-acestor-bilete-se-pedepseste-conform-legilor-datorita-conceptului-macool