Primul Infochioşc turistic în Capitală la Aeroportul Henri Coandă

BUCURESTI - 15 august 2008

Comunicat tip General in Turism

La data de 15.08.2008 va fi pus în funcţiune în incinta Aeroportului Henri Coandă primul informator turistic digital din Bucureşti, integrând astfel şi Capitala în reţeaua naţională de informare şi promovare turistică „Tourist Informator”

Primul Infochioşc turistic în Capitală la Aeroportul Henri Coandă

Infochioşcul turistic montat de SC NWG Concept SRL din Miercurea Ciuc în colaborare cu SC Micro Mapper SRL din Cluj Napoca, denumit “Tourist Informator”, este un automat digital, dotat cu trei ecrane touchscreen, receptor telefonic antivandalizare, printer, cameră web integrată şi cameră exterioară pentru transmiterea imaginilor Live din Piaţa Unirii, Bucureşti.
Călătorii, care tranzitează aeroportul vor putea accesa prin intermediul infoautomatului informaţiile turistice referitoare la Bucureşti şi celelalte oraşe aflate deja în reţea, precum: Braşov, Poiana Braşov, Predeal, Buşteni, Sinaia, Bran, Mamaia, Miercurea Ciuc şi Piatra Neamţ.

Pe lângă informaţiile cu privire la unităţile din domeniul turistic, se oferă o gamă largă de informaţii turistice utile în mai multe limbi, pentru ca turiştii să poată să-şi petreacă timpul liber cât mai plăcut şi util. Aceste informaţii sunt: atracţii locale şi din împrejurimi, muzee, edificii religioase, instituţii culturale, zone de agrement, pârtii de schi, trasee turistice, excursii, evenimente, hărţi turistice, starea vremii, mersul trenurilor, transport în comun, adrese şi telefoane utile, imagini webcam, etc. Telefonul ataşat sistemului poate fi utilizat gratuit de către călători pentru a contacta unităţile înscrise în sistem, informaţiile se pot printa, iar infochioşcul functionează şi ca hotspot, dând posibilitatea călătorilor să se conecteze la internet, dacă se află în aproprierea aparatului. Totodată, turiştii pot să trimită mail-uri cu fotografii.

Sistemul afişează datele de contact ale unităţilor, imaginile acestora, localizarea lor pe hartă, modalităţile de acces, tarifele practicate, dotările, programul de lucru. Accentul sistemului este pus pe detaliile despre locurile de cazare cele mai potrivite nevoilor turiştilor. Locurile de cazare libere sunt semnalate cu ajutorul unor LED-uri roşii şi verzi, care pot fi actualizate zilnic de către proprietari. Toate informaţiile, inclusiv transmisile Live din localităţile conectate în reţea, pot fi vizualizate şi pe siteul: www.tourist-informator.info sau www.t-i.ro

Acest proiect, sprijinit de Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului, Turismului şi Profesiilor Liberale, respectiv de Ministerul Tranporturilor, are drept scop promovarea Capitalei pe plan naţional şi internaţional, respectiv popularizarea pe scară largă a României în calitate de ţară de destinaţie.

Despre SC Tourist Informator SRL

Dezvoltarea unui sistem de informare şi promovare turistică naţională
Gassner Wolfgang
nwgconcept@xnet.ro