Conferinta Internationala ”Dreptul Afacerilor 20 09 - Dreptul si criza” - Mecanisme de preventie a insolventei

BUCURESTI - 23 martie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

In conditii de criza este important sa stii sa te protejezi de consecintele caderii cererii, ale diminuarii finantarilor si ale deprecierii monedei nationale.
Anul acesta prezinta multiple pericole. Deprecierea accelerata şi severa a leului afecteaza persoane fizice si juridice care au credite in Euro. Cresterea dobanzilor bancare scumpeste creditele in lei. Veniturile vor stagna sau chiar vor scadea determinand o reducere severa a sursei de rambusare a creditelor. Multi debitori vor fi concediati, ca efect al crizei sau al falimentului patronului.

Conferinta Internationala ”Dreptul Afacerilor 20 09 - Dreptul si criza”  - Mecanisme de preventie a insolventei

Persoanele care, fara rea-credinta, nu vor mai putea sa isi achite ratele la creditele de retail sau chiar la creditele ipotecare vor fi executati silit, evacuati din casa cumparata pe credit ori le va fi confiscat bunul pentru care s-au imprumutat (foreclosure).
In lipsa unei legi care sa reglementeze insolventa simplilor particulari, astfel de consecinte ar putea fi evitate, prin diverse mecanisme judiciare sau prin negocire cu creditorii.
IMM-urile vor cere protectia tribunalului, ca sa evite creditorii ce le solicita insolventa. Situatiile de acest gen pot fi, totusi, evitate prin diverse mecanisme de preventie a insolventei, legale, judiciare sau contractuale.

In conditii de criza, ajutoarele de stat si implicarea statului in economie devin subiecte extrem de sensibile din perspectiva competitiei economice, a transparentei si eficientei, putand fi solutii sau, din contra, frane in calea rezolvarii marilor probleme si tensiuni sociale ridicate de instalarea crizei.
In fine, criza economica se poate traduce intr-un complicat blocaj financiar, care ridica serioase probleme relativ la recuperarea creantelor.

Toate aceste subiecte sunt analizate in cadrul “Dreptul afacerilor pentru 2009 - Dreptul şi criza”. Profesori de la facultatile de drept din Bucuresti, Timisoara si Cluj, avocati si magistrati din Germania, Franta, precum si presedinti ai unor organisme profesionale implicate iîn procedurile relative la insolventa vor conferentia in 24-25 aprilie, la Bucuresti.
Taxa de participare este de 120 euro/persoana +TVA. Se acorda reduceri de pret pentru aplicatiile facuta pana in 20 martie.

Conferinta va fi deschisa de decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias. Ea va beneficia de prezenta si de inaltul patronaj al Ministrului Justitiei, Catalin Predoiu si a Ambasadorului Frantei in Romania, Henri Paul.
Aflata la a patra editie anuala Conferinta “Dreptul afacerilor pentru 2009” este organizata de ziarul “Bursa”, in parteneriat cu Facultatea de Drept din Bucuresti si societatea de avocatura “Piperea si asociatii”.
Detalii suplimentare la www.bursa.ro/dreptulafacerilor

Despre SC Ring Technolgy SRL

-
Tel.: 021/3112331
dreptulafacerilor@bursa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-ring-technolgy-srl/conferinta-internationala-dreptul-afacerilor-20-09-dreptul-si-criza-mecanisme-de-preventie-a-insolventei