Cursul autorizat de Manager de Proiect SIBIU

BUCURESTI - 16 martie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Schultz Consulting organizeaza la Sibiu Cursul autorizat de Manager de Proiect care urmareste dezvoltarea abilitatilor de baza in domeniu, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania - cod COR 241919) si recunoscuti de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Durata cursului este de 5 zile si este programat sa aiba loc in zilele de 21, 22, 27, 28, 29 martie 2009, la Sibiu – Strada Konrad Haas nr 14, cu un maxim de 16 participanti.

Cursul autorizat de Manager de Proiect SIBIU

Cursul de Manager de Proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene, un accent deosebit punandu-se pe managementul de proiect al Fondurilor Structurale cu aplicatii pe Programele Operationale ale Uniunii Europene.

Cursul va fi sustinut de catre Oana Nastase - trainer Schultz Consulting, cu o experienta de 8 ani in domeniul proiectelor (cu finantare din fonduri europene, dar si din fonduri nationale).

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Testarea pentru obtinerea certificatului va consta in teste grila in fiecare zi de curs si din examenul de absolvire care are forma unei probe teoretice (test grila) si unei probe practice (fisa de proiect). Pe baza rezultatelor examenului de absolvire se elibereaza certificatul autorizat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Obiectivele cursului constau in: Intelegerea conceptului de management de proiect, Utilizarea instrumentelor specifice managementului de proiect, Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect, Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect, Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect.

Dintre Beneficiile participarii notam: Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect, Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale, Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului, Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului, Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect, Imbunatatirea capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul, Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului.

Alte beneficii ale participarii sunt: Aplicabilitatea maxima in viata de zi cu zi a informatiilor si a abilitatilor dobandite si caracterul preponderent practic, Punerea participantilor in fata unor provocari similare cu cele din fazele prin care trece un proiect real, Aplicabilitatea informatiilor in domenii variate (constructii si domeniul imobiliar, vanzari, IT, organizare de evenimente, domeniul educational, cultural, social etc.), Mediul relaxat in care se desfasoara cursul, Asigurarea pauzelor de cafea in toate zilele de curs.





Cursul are urmatoarele categorii de beneficiari: Manageri din diferite companii nationale si multinationale implicati in conducerea proiectelor companiilor, care coordoneaza echipe, Membri in diferite echipe de proiect, reprezentantilor administratiei publice, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, Persoane care prin natura slujbei sunt implicate in elaborarea sau implementarea de proiecte, Persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale, Persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa ii permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati


Punctual, competentele insusite de participanti sunt:
1. Stabilirea scopului proiectului (Stabileste obiectivele strategice ale proiectului; Identifica şi selecteaza optiunile pentru proiect; Fundamenteaza necesitatea si fezabilitatea proiectului; Pregateste propunerea de proiect)
2. Stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului (Stabileste obiectivele operationale ale proiectului; Descompune proiectul in structuri elementare; Pregateste specificatiile proiectului; Asigura conformitatea cu cerintele de reglementare)
3. Planificarea activitatilor si jaloanelor proiectului (Identifica si prioritizeaza activitatile si evenimentele cheie ale proiectului; Elaboreaza planul detaliat al proiectului; Monitorizeaza si adapteaza planul proiectului pentru a corecta devierile; Propune solutii pentru rezolvarea problemelor aparute)
4. Gestiunea utilizarii costurilor si a resurselor operationale pentru proiect (Planifica resursele si costurile necesare proiectului; Recomanda modalitatile de procurare a resurselor proiectului; Stabileste modalitatile de asigurare a resurselor pentru proiect; Asigura managementul financiar a proiectului)
5. Realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect (Elaboreaza documentele necesare contractelor de achizitii pentru proiect; Selecteaza furnizorii; Realizeaza negocierea; Verifica contractele)
6. Managementul riscurilor (Identifica riscurile ce pot afecta proiectul; Implementeaza masuri de control al riscurilor; Controleaza eficacitatea masurilor adoptate pentru minimizarea riscurilor)
7. Managementul echipei de proiect (Stabileste condiţiile de recrutare şi angajare a membrilor echipei de proiect; Elaboreaza planurile si metodele de lucru pentru echipa de proiect; Repartizeaza sarcinile, monitorizeaza si controleaza performantele echipei de proiect; Evalueaza performantele echipei si asigura feedback-ul necesar)
8. Managementul comunicarii in cadrul proiectului (Identifica si stabileste cerintele de comunicare in cadrul organizatiei; Asigura comunicarea cu toate persoanele interesate în proiect; Asigura un sistem de monitorizare si raportare a procesului proiectului)
9. Managementul calitatii proiectului (Identifica cerintele de calitate in cadrul proiectului; Stabileste proceduri de planificare, urmarire si control a calitatii; Evalueaza calitatea rezultatelor proiectului)


Mai multe informatii despre agenda cursului, modalitatea de inscriere si trainer puteti gasi pe site-ul www.schultz.ro, la sectiunea Curs de Manager de Proiect, Sibiu

sau contactand
mobil 0728 19 88 19 - Oana Nastase
e-mail: oana.nastase@schultz.ro

Despre Schultz Consulting SRL

Schultz Consulting este o companie dinamica de consultanta si training in diferite domenii precum: dezvoltare institutionala, comunicare, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.
Misiunea companiei noastre este de a oferi competente la standarde de excelenta.

Ingredientele pe care ne bazam sunt: optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor. Pentru aceasta folosim stiintele comportamentale aplicate prin metoda experentiala de formare, instruire a adultilor.
Oana Nastase
mobil 0728 19 88 19
e-mail: oana.nastase@schultz.ro
oana.nastase@schultz.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-schultz-consulting-srl/cursul-autorizat-de-manager-de-proiect-sibiu1