Importanta asigurarilor storno in planificarea vacantei

Oradea - 7 martie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Chiar daca nu conteaza momentul din an ales pentru plecarea in calatorie, apropierea sezonului cald genereaza o mai mare febrilitate in ceea ce priveste planurile de petrecere a vacantelor sau a concediilor. Suntem atrasi ca un magnet de perspectiva evadarii din cotidian, astfel incat, de multe ori, nu luam in calcul imprevizibilul, insemnand o serie de evenimente neprevazute care se pot interpune intre noi si vacanta mult visata. Si pentru ca, in general, vacantele se planuiesc cu multa vreme inainte - acelasi lucru fiind valabil si pentru rezervari, este bine sa evitam pierderea banilor, folosind un tip de asigurare care garanteaza pentru rambursarea costurilor, in anumite conditii. Este vorba despre asigurarea de anulare, respectiv de intrerupere a calatoriei, cunoscuta si ca asigurare storno

Ce este asigurarea storno?

Protectia storno este un tip de asigurare optionala, necesara in situatiile in care suntem nevoiti sa anulam sau sa intrerupem, din motive concrete (prevazute in contract) o calatorie planificata din timp indiferent beneficiati de o oferta de cazare in Mamaia, sau in . In functie de respectarea conditiilor stipulate in polita, asiguratorul se angajeaza sa ofere protectie financiara, insemnand recuperarea costurilor (integrala sau partiala) implicate de achizitionarea din timp a unui pachet de servicii turistice, printr-o agentie specializata.

Care sunt evenimentele asigurate in cazul anularii sau intreruperii calatoriei?

Asigurarea storno acopera o gama larga de situatii, acceptate de catre asiguratori:

- imbolnavire brusca, accidente cu vatamare grava, reactii adverse la tratamentele prescrise (vaccinuri), decesul asiguratului;

-imbolnavirea grava brusca, vatamare in urma unui accident grav sau decesul unei persoane din familie, dupa cum urmeaza: sot/sotie sau partener de viata inscris la Evidenta Populatiei de cel putin 3 luni;parinti/socri sau parinti vitregi; bunici si copii, inclusiv copii vitregi, gineri sau nepoti; frati si surori, cumnati si/sau cumnate; alte persoane mentionate nominal in polita de asigurare - bone, menajere etc.

-agravarea brusca a starii de sanatate a asiguratului (conform Conditiilor Generale de Asigurare) ca urmare a unei boli permanente si incurabile - diabet, insuficienta renala etc.

-sarcina constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii storno;

-concedierea fara preaviz (neasteptata);

-inaintarea actiunii de divort de catre sotul sau sotia persoanei asigurate, situatia care necesita prezenta acesteia in cadrul unui tribunal;

-oricare dintre motivele enumerate anterior, manifestate in cazul unei calatorii in grup (maxim 7 persoane, indiferent de gradul de rudenie) chiar daca este vorba de o singura persoana din cele sapte mentionate in polita;

-daune produse in urma devastarii locuintei persoanei asigurate, prin furt sau spargere, situatie care necesita prezenta la domiciliu;

-concentrarea pentru serviciul militar (sau pentru serviciul civil in locul celui militar);

-examen de promovare a unei clase terminale (bacalaureat).

Cand trebuie incheiata asigurarea storno?

Ideal este ca asigurarea de anulare a calatoriei, implicit plata primei pentru protectia storno, sa se faca odata cu rezervarea. In cazul in care intarziem cu incheierea politei, este bine sa stim ca vor fi asigurate doar acele evenimente care se produc incepand cu a 10-a zi dupa incheierea asigurarii, exceptii facand decesele, accidentele si evenimentele elementare (catastrofe naturale - inundatii, avalanse, alunecari de teren etc.). Timpul limita de incheiere a politei storno este de 31 de zile inainte de plecarea in calatorie, interval dupa care asiguratorul nu mai poate oferi protectia pentru anularea calatoriei.

Despre SC Sejur Perfect SRL

Agentia de turism Sejur24 a fost fondata in anul 2010. Punem la dispozitia turistilor pachete turistice avand ca destinatie, Romania, Grecia, Turcia

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-sejur-perfect-srl/importanta-asigurarilor-storno-in-planificarea-vacantei