Invata cum sa devii student in Marea Britanie

BUCURESTI - 3 martie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Bucureşti, 3 martie 2011- Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School din Bucureşti organizează în zilele de 2 şi 3 aprilie 2011 o nouă ediţie a programului “Destination UK”, primul proiect de consiliere educativă ce explică în mod structurat şi profesionist procesul de admitere la o universitate britanică. Aflat deja la a patra ediţie, trainingul de un week-end explică detaliat fiecare etapă a aplicaţiei şi oferă informaţii valoroase pe care liceenii ar trebui să le cunoască.

University College London

University College London

 “Experienta în UK e memorabilă şi, pentru mine cel puţin, a meritat tot efortul. E esenţial însă ca înainte să cercetaţi foarte bine materia pe care vreţi să o studiaţi, universitatea ideală şi joburile existente.”  

Olivia Vicol

Orele de training sunt adresate tuturor elevilor de liceu sau tinerilor care încă nu şi-au completat studiile universitare în ţară. Programul a fost creat în cooperare cu tineri români, traineri certificaţi, ce studiază la universităţi de top din Marea Britanie şi care sunt acum gata să facă din experienţă lor un ghid util pentru toţi cei care vor să îi urmeze.  “Experienta în UK e memorabilă şi, pentru mine cel puţin, a meritat tot efortul. E esenţial însă ca înainte să cercetaţi foarte bine materia pe care vreţi să o studiaţi, universitatea ideală şi joburile existente.” declară Olivia Vicol, studentă la University of Birmingham şi unul dintre iniţiatorii proiectului. 

Chiar şi cele mai elitiste universităţi britanice sunt accesibile, trebuie doar să ştii cum să le abordezi. Se asigură consiliere pentru întreg procesul admiterii, de la selecţia universităţilor la alegerea cazării sau obţinerea creditului pentru studii, precum şi consiliere personală pe eseu, poate cea mai importantă - şi în acelaşi timp cea mai dificilă - parte a aplicaţiei", adauga Olivia.

Înscrierile la cursul de consiliere din week-endul 2-3 aprilie se realizează online în limita locurilor disponibile la: www.shakespeare-school.ro/destinationuk .

"Cei care nu sunt încă decişi dacă doresc să studieze în străinătate, pot experimenta viaţa de student dintr-un campus universitar de top la o tabără internaţională de limba engleză! În urma cursurilor de engleză cu profesori nativi, elevii dobândesc şi un certificat de participare- un avantaj real pentru admiterea la universităţi în străinătate!”, a declarat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School. Printre campusurile oferite de Shakespeare School liceenilor pentru vara 2011 se număra: Cambridge University, Oxford Brookes University, University College London şi University of Kent.  

Potrivit acesteia, proiectul Destination UK deschide calea tinerilor către spaţiul academic britanic şi îşi propune să încurajeze elevii români să aspire la universităţi de top, pentru ca mai apoi să împărtăşească din experienţa lor la revenirea în ţară. 

 

Despre SC SHAKESPEARE EDUCATIONAL SRL

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 5-25 ani. Are două sedii în Bucureşti, ambele situate în sectorul 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1000 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
-cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 5 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
-cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.VII, FCE- VIII-IX, CAE-elevi de liceu, examenele Trinity pentru elevii claselor a VII-a, examene de admitere la clase intensive sau bilingve de limba engleză, testul IELTS pentru elevi de liceu şi studenţi
-club de conversaţie cu profesori vorbitori nativi (adresat elevilor claselor III-VIII)
-consiliere educativă pentru admiterea la universităţi britanice prin programul Destination UK
-cursuri intensive de vara în Bucureşti, adresându-se celor între 5 şi 25 ani
-şcoli de vară de perfecţionare a limbii engleze, în locaţii din Marea Britanie (Oxford, Cambridge, Londra, Canterbury) sau din SUA, adresându-se celor cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani

Mai mult detalii gasiti accesand website-ul oficial al centrului: www.shakespeare-school.ro