Accesibilitatea site-ului ajuta in procesul de optimizare pentru motoarele de cautare

BUCURESTI - 15 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Internet

Cu cat un site este mai usor de accesat si de utilizat, cu atat acesta va avea mai mult succes. Atunci cand ne referim la accesibilitatea unui site (“usability” in engleza), trebuie sa stim ca fiecare experienta a utilizatorilor pe site este deosebit de importanta pentru realizarea conversiilor ulterioare. Un site trebuie sa fie accesibil atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare, astfel ca structura site-ului trebuie sa fie realizata corect si eficient. De asemenea, designul placut si usurinta de navigare prin site aduce un plus de valoare, determinand utilizatorii sa considere experienta de pe site una deosebit de placuta.

Ganditi-va la comparatia dintre un site cu un design placut, simplu si cu o constructie accesibila si usor de inteles si in acelasi timp la un site care te indeparteaza prin design, si prin care iti este greu sa navighezi, sa gasesti informatiile si paginile dorite. Ce ati prefera? Atat utilizatorii cat si motoarele de cautare “apreciaza” un site “curat”, usor de accesat, cu o informatie bine structurata, cu un continut original si relevant. Procesul de optimizare site pentru motoarele de cautare, (pentru Google in special, acesta fiind cel mai accesat motor de cautare in Romania) face ca site-ul sa fie accesibil pentru a atrage atat potentialii clienti, cat si crawlerele motorului de cautare, pentru a indexa continutul si pentru a-l propulsa pe prima pagina, ca si site cu un continut relevant.

Expertii SEO vor realiza un proces complet de optimizare site, atat la nivelul codului sursa, cat si la nivelul continutului si structurarii acestuia. De cele mai multe ori este recomandat ca procesul de optimizare site sa se realizeze chiar din timpul constructiei site-ului, pentru ca e foarte posibil ca mai tarziu unele aspecte sa nu poata fi schimbate pentru optimizare.

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-ul nostru

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/accesibilitatea-site-ului-ajuta-in-procesul-de-optimizare-pentru-motoarele-de-cautare