Cum sa obtii siguranta profesionala si financiara la noul loc de munca (partea a II-a)

BUCURESTI - 16 mai 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Am discutat intr-un articol precedent despre cum poti reduce riscul de a fi exclus din echipa sau concediat. Ai nevoie sa-ti asiguri locul de munca cu o plasa de siguranta, metaforic vorbind, iar puterea acestei plase se masoara prin cat de important si cat de unic esti pentru angajatorul, echipa, clienti si altii care iau decizii cu privire la statutul tau de angajat. Este o formula simpla: cu cat ai un rol mai important si unic, cu atat mai mari vor fi securitatea financiara si profesionala.

In continuare, vom  discuta despre unicitatea la locul de munca pentru a obtine siguranta profesionala si financiara in noua ta cariera.

Fii unic in rolul pe care-l detii!

Ca persoana, fiecare dintre noi este de neinlocuit. Suntem unici. Din pacate, din perspectiva educatiei, experientei, cunostintelor, competentelor si abilitatilor pe care le oferim angajatorilor nostri, unii dintre noi sunt considerati mai „unici” decat altii. Daca pozitia ta in companie este una care ar putea fi realizata de catre multe alte persoane in mod eficient, esti intr-o pozitie mai riscanta decat cineva care face o treaba ce foarte putini oameni ar putea-o realiza in mod eficient.

Ia in considerare rolul tau in cadrul companiei: Sunt altii care fac ceea ce faci si tu? Gandeste-te la piata fortei de munca: Cat de dificil ar fi sa gaseasca un inlocuitor (mai ales in realitatea de azi de pe piata fortei de munca)? Fii sincer/a cu tine insuti.

Pozitiile strategice in cadrul companiilor sunt acele roluri extrem de importante detinute de persoane care au abilitati  unice. Asadar, demonstreza-ti abilitatile unice pentru a-i fi aproape imposibil angajatorului tau sa te inlocuiasca.

Incearca sa obtii o slujba, care va folosi cunostintele tale unice, competentele, abilitatile, talentele, pasiunile si interesele tale. Daca nu ai un set unic de cunostinte, aptitudini si abilitati, ia in considerare modul in care faci treaba: Exista moduri in care iti poti realiza indatoririle care sa aduca un plus de valoare?

Alege o cariera care ti se pare interesanta sau chiar fascinanta. Asigura-te ca vei ramane fidel/a alegerii tale, dar si ca vei accepta evenuale mici schimbari pe parcurs. Cu alte cuvinte, persevereaza, dar nu schimba totul. Vei avea nevoie de „un punct de sprijin” alcatuit din lucrurile care raman constante si anume: aptitudinile, valorile, caracterul si credinta ta. Lucruri care te fac unic/a.

Incepe acum sa cauti locuri de munca care ti se potrivesc cel mai bine la noi pe site.

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/cum-sa-obtii-siguranta-profesionala-si-financiara-la-noul-loc-de-munca-partea-a-ii-a