Scont

Definitie Scont

Operatiune financiara prin care o banca cumpara de la clienti efecte de comert (cambii, bilete la ordin, trate etc.) inainte de data scadentei, posesorul obtinand numai valoarea nominala a efectului de comert, mai putin dobanda. Pentru aceasta banca percepe, pe langa dobanda, si un comision aferent transferului creantei.Dobanda, retinuta de catre banca cu ocazia acordarii unui imprumut unei persoane.Reducere acordata debitorului cu ocazia achitarii datoriei inainte de scadenta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Scont? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Scont.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Scont. Definitiile termenilor despre Scont cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Scont, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Scont.