Scris funciar

Definitie Scris funciar

Hartie de valoare pe care proprietarul de pamant sau de imobile o primeste pe baza contractului de ipoteca incheiat cu o banca ipotecara. Scrisul funciar este primit la valoarea nominala pentru suma imprumutata. Prin vanzare la bursa de valori, proprietarii obtin banii necesari. La scadenta imprumutului proprietarii cumpara la bursa scrisurile funciare la cursul zilei, in valoare nominala egala cu imprumutul, pe care le inapoiaza bancii in felul acesta incheindu-se circuitul.Bancile ipotecare percep o dobanda ridicata la imprumuturile acordate, o parte atribuindu-se detinatorilor de scrisuri sub forma de dobanda.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Scris funciar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Scris funciar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Scris funciar. Definitiile termenilor despre Scris funciar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Scris funciar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Scris funciar.