Sectie de productie

Definitie Sectie de productie

Compartimet de munca din structura de productie a unei intreprinderi, organizat pentru conducerea unitara a activitatilor intre care exista legatura din punct de vedere tehnologic, daca, potrivit prevederilor legale, acestea se desfasoara in cadrul unui numar de ateliere de productie organizate la nivelul unui schimb de lucru sau se realizeaza in cadrul schimbului de lucru de catre un numar de formatii de munca normate, conduse de cate un conducator de formatie (de regula maistru).Activitatea sectiei de productie se desfasoara pe schimburi, fiind condusa de sefi de sectie pe schimb si de un sef de sectie coordonator, care indeplineste si functia de sef de sectie pe schimb. Functia de sef de sectie pe schimb se utilizeaza numai daca schimbul respectiv lucreaza cu intreaga capacitate a sectiei.Sectia de productie poate fi incardata si cu personal de executie tehnic, economic si de alta specialitate pentru realizarea activitatilor functionale ce nu se pot realiza centralizat la nivelul intreprinderii.In unele ramuri ale industriei sau ale economiei nationale, sectai de productie are denumiri specifice acestora:- sector (in inductria minieram exploatari forestiere, lucrari geologice si agricultura)- autobaza (in transporturile auto)- agentie (in transporturi aeriene- centru, depou, centrala, statie, ocol, sistem, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sectie de productie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sectie de productie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sectie de productie. Definitiile termenilor despre Sectie de productie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sectie de productie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sectie de productie.