Segmentare a pietei

Definitie Segmentare a pietei

Activitate de impartire a pietei potentiale intr-un numar de segmente de piata (grupuri de indivizi), fiecare avand trasaturi si necesitati similare si un comportament omogen fata de un produs, o marca sau o firma. Criterii de segmentare: - geografice - impartirea pietei in grupuri de persoane care locuiesc in aceeasi zona (arie geografica - regiune, judet, oras, sat), segmentare in functie de clima, relief, infrastructura- demografice - impartirea pietei in grupuri de persoane care au aceleasi caracteristici demografice (varsta, sex, numar de membri de familie s.a.)- economico-sociale (venituri, ocupatie, nivel de instruire, nationalitate, religie) - psihografice - impartirea pietei in grupuri de indivizi care au moduri de gandire apropiate (personalitate, stil de viata, clasa sociala) - de comportament (atitudinea fata de marca, fidelitate, scopul, timpul si frecventa de utilizare a marcii, avantajele pe care consumatorii le asteapta de la produs, atitudinea fata de risc s.a.). In general, este mai rentabil ca firma sa se orienteze catre un grup de consumatori cu trasaturi si necesitati similare decat sa se adreseze pietei in ansamblu. Esenta marketingului strategic modern este redata prin conceptul de marketing-tinta: segmentare, tintire si pozitionare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Segmentare a pietei? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Segmentare a pietei.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Segmentare a pietei. Definitiile termenilor despre Segmentare a pietei cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Segmentare a pietei, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Segmentare a pietei.