Cum te poate ajuta o firma de curatenie sa reduci costurile companiei?

BUCURESTI - 20 aprilie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Unul dintre principalele obiective ale oricarei companii este reducerea costurilor. Managerii incearca permanent sa identifice acele departamente si sectoare de activitate din companie unde ar putea face economii.
Pentru a sprijini acest demers, firma de curatenie GS Clean vine cu o solutie care poate fi la indemana oricarei companii - externalizarea serviciilor de curatenie.

Servicii de curatenie pentru birouri

Noi privim aceasta abordare ca o alternativa optima in conditiile in care va ganditi sa reduceti bugetul alocat acestei activitati, dar fara a compromita calitatea curatenie.

Fondul problemei

In aproape toate cazurile, angajarea unui personal de curatenie permanent va insemna cheltuieli ridicate pentru firma prin asigurarea remuneratiilor salariale, bonusuri, prime, achizitionarea consumabilelor si instrumentelor de curatenie necesare. In plus, ca oricaruia alt angajat, si celor de la curatenie le veti oferi concedii, zile libere, iar in cazul in care nu aveti suplinitori pentru cei care lipsesc, curatenia firmei va fi neglijata.

Daca luam in considerare calitatea rezultatelor curateniei, pesonalul angajat nu se poate ridica la nivelul calitativ oferit de catre o firma de curatenie profesionala.

In general, personalul de curatenie angajat nu beneficiaza de instruire in domeniu, ceea ce poate duce la ivirea unor evenimente neplacute precum accidente de lucru, degraderea anumitor suprafete sau bunuri. Poate va ganditi ca exageram, dar putem sa va oferim cateva exemple simple: o dusumea umeda nesemnalizata poate avea urmari nedorite in cazul in care cineva aluneca pe ea, o suprafata din marmura curatata cu substante nepotrivite poate insemna o dauna destul de mare, tapiteria canapelelor din piele poate fi degradata de actiunea anumitor substante des intalnite in curatenie si exemplele pot continua. Riscurile pot fi destul de mari daca alegeti sa va incredeti in persoane care nu sunt specializate.

Ca in orice alt domeniu, curatenia implica lucrul cu produse si echipamente profesionale. Acestea reprezinta o investitie ridicata. O curatenie desavarsita nu poate fi obtinuta doar cu un simplu mop si o galeata. Veti dori sa curatati mocheta, mobilierul, birourile, toaleta, bucataria s.a. Fara o echipare adecvata, cel care trebuie sa se ocupe de curatenie va fi exact ca un mecanic caruia ii lipseste trusa de scule si este lasat sa se descurce cu un patent.

Importanta asigurarii curateniei in spatiul firmei

Studiile au demonstrat ca un spatiu curat si ordonat este asociat in mintea celor din jur cu sentimente de incredere si seriozitate vizavi de persoanele care il ocupa.

Formarea unei imagini pozitive atat in perceptia clientului, cat si a angajatilor reprezinta o conditie fundamentala pentru orice business de succes. Orice firma isi doreste sa ramana prezenta in mintea clientului intr-un mod pozitiv. Impresia facuta clientului care va viziteaza va face diferenta intre un contract castigat sau nu iar curatenia firmei are un rol esential.

Si nu doar clientilor veti dori sa le creati o parere buna, ci si propriilor angajati. Sa nu uitam, conditiile de lucru, in spatiul firmei, depind si de curatenie. Angajatii vor avea un respect mai mare fata de firma si vor fi mandri ca fac parte din aceasta.

O abordare nepotrivita

Firmele care nu pun pret pe curatenie, cele mici in mod special, recurg uneori la atribuirea sarcinilor de curatenie personalului angajat pe alte posturi decat cele de curatenie. Sunt desemnati prin rotatie si involuntar, persoane care nu se pricep si nu au motivatia sa desfasoare o asemenea activitate.

Aceasta abordare reprezinta o greseala din mai multe punct de vedere: se vor crea tensiuni si nemultumiri in randul celor obligati la un asemenea task, productia va avea de suferit prin lipsa acelor persoane care isi vor ocupa o parte din timp pentru a face curatenie, iar rezultatele acesteia vor fi intotdeauna de slaba calitate.

Solutia – o firma de curatenie profesionala

Suntem o firma de curatenie profesionala si ne desfasuram activitatea in Bucuresti si jud. Ilfov. Dispunem de o divizie specializata in servicii de curatenie pentru companii pentru intretinerea spatiilor de birouri, curatare fatade, asigurarea curateniei inainte si dupa anumite evenimente, curatenia spatiilor medicale, curatenie dupa constructor, curatarea profesionala a mochetelor, a mobilierului, a suprafetelor nobile (marmura, granit, travertin), igienizare toalete si multe altele.

Portofoliul nostru include firme si institutii cu spatii de la cativa zeci de metri patrati pana la cateva mii de metri patrati. Asiguram curatenia pentru hoteluri, cabinete medicale, firme de birouri, institutii publice si multe altele.

Dispunem de o echipa instruita in servicii de curatenie pentru companii, acordam o atentie deosebita detaliilor de lucru si ne stabilim programul in asa fel incat sa nu perturbam activitatea firmelor client. Angajatii nostri beneficiaza de training-uri regulate, sunt motivati financiar si organizatoric pentru a oferi cele mai bune servicii.

Utilizam doar echipamente si consumabile adaptate suprafetelor de lucru si aplicam sistemul standardizat de curatenie bazat pe culori pentru un grad optim de igiena. De asemenea, tinem cont de impactul activitatii noastre asupra mediului si utilizam doar produse ecologice, biodegradabile, impreuna cu echipamente din noua generatie, cu consum electric redus.

Abonamentele noastre de curatenie sunt adaptate cerintelor exprimate de client si pot fi configurate pentru a beneficia de servicii de curatenie cu frecventa zilnica, saptamanala sau lunara.

Despre Semprom

Avem peste 5 ani de activitate in domeniul curateniei si peste 200 de angajati. Suntem una dintre principalele firme de curatenie din Bucuresti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/semprom/cum-te-poate-ajuta-o-firma-de-curatenie-sa-reduci-costurile-companiei