Senatorul Valeriu Todiraşcu solicită ANI verificarea conflictului de interese şi a incompatibilităţii

BUCURESTI - 12 septembrie 2013

Comunicat tip General in Politic

Raspunsul ce va fi emis de ANI va fi făcut public

Senatorul Valeriu Todirascu solicită ANI verificarea conflictului de interese și a incompatibilității

În data de 11 septembrie 2013, senatorul Valeriu Todirașcu a emis o solicitare scrisă către Agenția Națională de Integritate (ANI) în care se cere să se constate dacă există probleme de integritate, incompatibilitate sau conflict de interese între funcția sa de senator și calitatea de asociat la societățile menționate în Declarația de Interese și Declarația de Avere: http://www.tody.ro/document/2013-09-11-senator-Valeriu-Todirascu-Adresa-catre-ANI

Raspunsul ce va fi emis de ANI va fi făcut public.

Acest demers a fost generat în urma reportajului din 6 august 2013 realizat de postul de televiziune Realitatea TV în care datele din Declarația de Interese a senatorului Valeriu Todirașcu au fost prezentate ca fiind suspecte de conflict de interese sau incompatibilitate privind contractele încheiate în anul 2012 între întreprinderi cu capital de stat şi companiile la care senatorul este acționar, deci înainte de a fi ales senator în 9 decembrie 2012. Pentru a completa reportajul difuzat de Realitatea TV, prezentăm mai jos câteva date suplimentare extrase din Declarația de Interese a senatorului Valeriu Todirașcu:

479 este numărul total al contratelor

, semnate în majoritate cu spitale publice

238 lei este valoarea medie lunară a acestor contracte

, sumă ce rezultată din valoarea totală a contractelor de 1.366.881 lei împărțită la 479 de contracte semnate,

în cifra totală de afaceri de 19.076.206 lei din 2012 a firmelor în care senatorul Valeriu Todirașcu este acționar, restul de 93% din cifra de afaceri reprezentând ponderea afacerilor cu firme private, respectiv 17.709.325 lei

valoareamedie lunarămică de 238 lei a contractelor

www.e-licitatie.ro

contractele au fost semnate în anul 2012 când Valeriu Todiraşcu era un simplu întreprinzător

având la zi toate obligaţiile de plată către Statul român și către toți cei 73 de salariați, în anul 2012 nefiind nici senator, nici funcționar public și nici membru al unui partid de guvernământ.

Biroul de presă al senatorului Valeriu Todiraşcu – Partidul Noua Republică

e-mail: valeriu.todirascu@senat.ro

detalii activitate parlamentară: http://www.tody.ro/document/Senator-Valeriu-Todirascu-detalii-activitate-parlamentara-2012-2016

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senator-valeriu-todirascu/senatorul-valeriu-todirascu-solicita-ani-verificarea-conflictului-de-interese-si-a-incompatibilitatii