Leadership-ul feminin si rolul sau in companii

BUCURESTI - 2 octombrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Corporatiile incep sa se clatine. Modelul traditional de a face afaceri incepe sa dispara si impreuna cu el si conceptul de corporatie asa cum este el inteles astazi. In plus, nevoia de lideri capabili creste exponential, in opozitie cu lipsa de personal calificat de pe piata muncii. Ceva trebuie sa se schimbe!

Leadership-ul feminin si rolul sau in companii

Vineri, 17 octombrie
JW Marriott Grand Hotel, Grand Ballroom

Aceasta noua structura corporativa va necesita un numar egal de femei si barbati fiecare cu propiile abilitati specifice. Este nevoie de un amestec intre abilitatile feminine - comunicare clara, eficienta, relationare si multitasking – si cele masculine – rationalitate, ambitie si obiectivitate – pentru a obtine performanta si productivitate in companie.

Cu toate acestea femeile inca intampina obstacole in corporatiile si organizatiile din care fac parte in ciuda rezultatelor obtinute:

Fapt
+46% diferenta in vanzari fata de medie pentru companiile cu cel putin 3 femei in board
7 numarul de CEO femei in topul European 300

Fapt
+53% rata profitabilitatii în companiile cu minim 3 femei in board
9.7% procentul de locuri în board ocupate de femei în companiile din Europa

Diversitatea la nivel de board si in companie duce la solutii mai bune si mai creative la problemele cu care se confrunta lumea afacerilor si companiile in special. Este nevoie atat de femei cat si de barbati pentru a gasi aceste solutii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/leadership-ul-feminin-si-rolul-sau-in-companii