Senior Interactive. Evolutie si rezultate financiare pentru primele 6 luni. Estimari 2008

BUCURESTI - 8 septembrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Senior Interactive, una dintre cele mai mari agentii independente de comunicare online din Romania, prezinta evolutia si rezultatele financiare pentru primele 6 luni si previziunile pentru sfarsitul anului, conform tendintelor actuale de dezvoltare: un portofoliu de clienti format din lideri in diverse domenii, o echipa de peste 30 de oameni si 1,3 milioane de Euro din marketing si comunicare online la sfarsitul lui 2008.

Crestere si consolidare structurala
Senior Interactive are una dintre cele mai mari echipe dedicate marketingului si comunicarii online din piata romaneasca de profil. La nivelul lunii septembrie, echipa are 32 de oameni si 8 departamente: Research&Development, Programare, Search Engine Marketing, Project Management si Quality Assurance, Creatie, Planning si Client Service.

Fata de prima jumatate 2007, echipa a crescut cu 100%, urmand ca pina la sfarsitul anului sa ajunga la un numar de peste 35 de angajati. Principalele provocari ale anului 2008 din punct de vedere al dezvoltarii echipei au fost consolidarea structurilor de QA si project management, pentru a putea raspunde rapid in mobilizarea resurselor pentru un volum in continua crestere de proiecte si campanii online.

Consolidarea unui department dedicat de Research&Development asigura posibilitatea testarii si introducerii celor mai noi tehnologii, gasirii de solutii inovative, pentru a putea sustine tehnologic creativitatea echipei. Un departament distinct de Search Engine Marketing (SEM & SEO) a reprezentat pentru 2008 un motor puternic al cresterii traficului pe majoritatea website-urilor dezvoltate pentru clientii Senior Interactive.

Statisticile privind experienta echipei arata ca in prezent, angajatul mediu are aproximativ 1.5 ani de vechime in Senior Interactive, alaturi de colegi care au deja o vechime de 4-5 ani. Rata de plecare din firma este in continuare foarte joasa, de sub 8%, fata de media pe industrie considerata in jurul a 30%.

Peste 0,6 milioane in primele 6 luni. 1,3 milioane Euro la sfarsitul lui 2008
Cifra de afaceri pentru prima jumatate a anului 2008, obtinuta exclusiv din servicii de consultanta, creatie si dezvoltare in marketing si comunicare online (fara a include venituri din zona de media) este de peste 0,6 mil EUR, in linie cu previziunile initiale de la inceputul acestui an. Aceasta suma reprezinta o crestere de peste 100% fata de cifra de afaceri din perioada similiara, prima jumatatea a lui 2007.

Pe baza rezultatelor obtinute, a fost revizuit crescator obiectivul anual, cifra de afaceri pentru 2008 fiind estimata la 1.3 mil EUR, datorita noilor contracte semnate. De asemenea, a fost revizuit crescator obiectivul de profitabilitate pe 2008, chiar avand in vedere faptul ca pentru a doua jumatate in curs a lui 2008 a fost suplimentat bugetul de investitii in comunicare, training-uri pentru echipa si sustinerea unui nivel superior de “employer of choice” prin modul in care raspundem nevoilor angajatilor (o schema transparenta de profit sharing, asigurare medicala, sustinerea unui abonament de fitness, o biblioteca de resurse de specialitate dedicata comunicarii si marketingului online, etc)

Bugete si clienti pentru comunicarea online
In prezent, Senior Interactive numara un portofoliu de clienti format din lideri de piata din domenii cu o dinamica sustinuta in comunicarea si marketingul online. Un procent semnificativ din ponderea cifrei de afaceri provine din resemnarea si prelungirea contractelor de consultanta si dezvoltare pentru urmatoarea perioada cu majoritatea clientilor mari, ceea ce confera stabilitate pentru dezvoltarea strategiei viitoare de business. Din punct de vedere al bugetelor alocate pentru marketing si comunicare online, exista o crestere sensibila a bugetelor per client fata de 2007 si o suplimentare a acestora in 2008, pe baza rezultatelor obtinute, cu cca 75 -100% pentru portofoliul Senior Interactive, peste cresterea medie a pietei. Printre clientii de lunga durata ai agentiei se numara Renault Nissan Romania, Renault Technologie Romania, Heineken Romania (cu brandurile Heineken si Goesser), Alexandrion Grup (Alexandrion 5*), Philip Morris (toate brandurile: Marlboro, L&M, Parliament, Virginia Slims), Gazeta Sporturilor (echipafantastica.ro), Solvay Romania, Milupa Romania - parte a grupului Danone, Sodexho Romania, Wrigley (toate brandurile: Airwaves, JuicyFruit, Orbit, Winterfresh).

„Construim cea mai puternica echipa de comunicare online din piata romaneasca. E un obiectiv pe care dorim sa il atingem in 2009. Ne dorim alaturi clienti care sa ne stimuleze ambitia cu pretentii absurde, care isi doresc sa fie lideri ai prezentei pe web. Am incercat sa creem o agentie de online capabila sa faca fata chiar si unor cereri „megalomanice”, capabila sa sustina mai multe proiecte mari simultan, la acelasi standarde inalte. De asemenea, ne dorim alaturi oameni obsedati de online, care gasesc placere in a livra frumusete si inteligenta pe web, care cauta combinatia perfecta intre creativitate si eficienta,” a spus Mihai Tataru, Manging Partner la Senior Interactive.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/senior-interactive-evolutie-si-rezultate-financiare-pentru-primele-6-luni-estimari-2008