Ortodontii de la VelvetDental iti obtin zambetul perfect

BUCURESTI - 6 martie 2018

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, Sanatate

Pana la varsta de sase ani, este important ca micutilor sa li se faca un examen ortodontic pentru a se vedea daca acestia inchid gura corect. Inchiderea gurii este considerata “buna” atunci cand arcul superior coincide perfect cu arcul inferior, iar maxila superioara, care sustine arcul superior, este intr-o pozitie estetica corecta fata de maxilarul inferior. In aceste conditii, dintii superiori se inchid in fata dintilor inferiori.

Velvet Dental

Velvet Dental

Pe langa multitudinea de servicii de stomatologie pe care VelvetDental le asigura adultilor, clinica asigura si servicii de stomatologie pentru copii  in conditiile cele mai bune. Pacientii clinicii sunt, asadar, si copiii, indiferent de varsta pe care o au. Intre cele mai frecvente servicii medicale solicitate pentru copii se numara cele de ortodontie, mai exact, de aplicare a unui aparat dentar.

Malocluzia reprezinta o inchidere deficitara a gurii - o aliniere proasta a dintilor si/sau o relatie anormala intre dintii celor doua arcade dentare. Cauzele sale pot fi: factori ereditari, obiceiuri proaste dobandite de copii in timpul cresterii (suptul degetului mare, presiunea dintilor impotriva limbii), obiceiurile alimentare proaste si respiratia pe gura fara a se inchide buzele. Prezenta acestei anomalii nu numai ca determina probleme estetice, ci poate, de asemenea, sa interfereze cu conditiile generale de sanatate.

Singura solutie eficienta pentru malocluzie este aparatul ortodontic. Ortodontul va decide la ce varsta copilul va putea sa poarte un aparat ortodontic, dar, in general, este recomandabil ca acestest lucru sa se intample inainte de 10 sau 12 ani.

La varsta de 7-8 ani poate fi aplicat un aparat dentar mobil, in scurt timp, dovedindu-se rezultatele remarcabile ale acestuia. La VelvetDental se pun aparate mobile de o calitate inalta, insa se pune accent si pe designul acestora. Cei mici sunt atrasi de aparatele dentare colorate sau cu aplicatii cat mai diverse, purtandu-le cu placere.

Tratamentul ortodontic timpuriu este un tratament pretentios. Acesta va da rezultate in cazul in care copilul accepta constrangeri: purtarea aparatului aproape permanent, periajul sistematic (de trei ori pe zi), vizite regulate la ortodont.

Rezultatele aplicarii aparatelor dentare sunt rapide pe materialele inca moi si maleabile. Intalnirile dintre micul pacient si specialist sunt frecvente si reinnoirea dispozitivelor este regulata (la fiecare doua luni, de obicei). Dispozitivul este purtat in mod continuu, zi si noapte. Copilul il indeparteaza numai pentru a-l curata cu sapun, pentru a-si spala dintii si, in mod exceptional, pentru a manca.

Tratamentul precoce poate preveni problemele care sunt adesea mai greu de gestionat in timpul adolescentei. In absenta echipamentului ortodontic in timpul copilariei timpurii, ortodontul le va recomanda copiilor intre 12 si 13 ani, de regula, instalarea aparatelor dentare permanente (timp de cel putin un an).

La VelvetDental, clinica stomatologica din Bucuresti, medicii specialisti trateaza cu o atentie deosebita fiecare pacient, asigurand un act medical de o calitate superioara. Site-ul Velvetdental.ro este locul in care sunt mentionate toate serviciile medicale stomatologice oferite in clinica, dar si modalitatile de contact.