Servitute

Definitie Servitute

Drept real principal derivat, perpetuu si indivizibil, constituit asupra unui imobil, numit fond aservit sau dominat, pentru uzul si utilitatea altui imobil, numit fond dominant, imobile care apartin la proprietari diferiti.Dreptul de servitute este reglementat in art.576-643 din Codul Civil. Dupa modul lor de exercitare, servitutile pot fi servituti continue sau necontinue. Dupa felul in care se manifesta, servitutile sunt aparente sau neaparente. Dupa obiectul lor, servitutile sunt: pozitive sau negative, urbane sau rurale. Dupa originea sau modul lor de constituire, art.577 Cod Civil distinge intre:- servitutile naturale, - servitutile legale, si - servitutile stabilite prin fapta omului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Servitute? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Servitute.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Servitute. Definitiile termenilor despre Servitute cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Servitute, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Servitute.