Sindicat

Definitie Sindicat

1. Uniune monopolista unde companiile membre isi mentin independenta de productie, dar si-o pierd pe cea de desfacere si de vanzare a marfurilor. 2. Intelegere temporara sau permanenta incheiata intre mai multe banci sau societati comerciale mari pentru efectuarea in comun a unor operatiuni avantajoase de mare amploare. 3. Uniune a diferitelor cateorii de lucratori de salariati in vederea promovarii unor obiective comune de ordin profesional, economic si social. In principiu, mobilul asocierii in sindicate este acela de a influenta, favorabil, activitatea si interesele sindicalistilor, de a colabora la fundamentarea politicilor si reglementarilor social-economice, adoptate de autoritatea publica, centrala sau locala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sindicat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sindicat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sindicat. Definitiile termenilor despre Sindicat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sindicat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sindicat.