Bucureștenii de la bloc pot plăti mai puțin la întreținere dacă reciclează bateriile uzate!

BUCURESTI - 5 iulie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie – 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”, un proiect derulat în parteneriat cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

Ediția pilot se desfășoară la nivelul municipiului București și se adresează tuturor asociațiilor de proprietari membre în Liga Habitat care doresc să beneficieze de infrastructură de colectare, precum și de serviciul gratuit de preluare a deșeurilor de baterii puse la dispoziție de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor. La finalul campaniei, top 5 cele mai implicate asociații de proprietari care vor colecta cele mai mari cantități de baterii uzate, vor fi premiate cu un sistem de iluminare inteligent, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum și diminuarea costurilor la facturile de energie electrică.

Campania are drept obiective promovarea informațiilor cu privire la obligațiile și modalitățile de colectare selectivă a bateriilor uzate, creșterea numărului de puncte de colectare accesibile populației, precum și încurajarea adoptării unui obicei de consum responsabil al bateriilor și devierea acestora de la groapa de gunoi către punctele special amenajate.

,,În cadrul acestui nou proiect ambițios, ne-am propus să mai punem o piatră la temelia educației civice a locuitorilor Capitalei, încercând să suprimăm unul dintre obstacolele majore în calea atingerii obiectivelor de reciclare, respectiv lipsa punctelor de colectare accesibile, în proximitate, și de aceea am ales să oferim o soluție cât mai la îndemâna cetățenilor, direct la scara blocului.

Mai mult decât atât, campania  face parte din strategia SNRB de dezvoltare a unei rețele naționale de puncte de colectare a bateriilor uzate, aceste mici bombe ecologice cum le numim noi, ținând seama de densitatea numărului de locuitori. La rețeaua națională care numără în prezent peste 3000 de magazine de retail, supermarket-uri, benzinării, instituții publice, companii și unități de învățământ, lansăm astăzi în mod oficial invitația de a se alătura și asociațiile de proprietari”, au declarat reprezentanții Asociației Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Asociațiile se pot înscrie în campanie prin transmiterea unui e-mail pe adresa helpdesk@snrb.org sau către Liga Habitat. Mai multe detalii legate de campanie, precum și regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.snrb.org sau telefonic la 031.821.3333.

Românii aruncă la gunoi, anual, peste 50 milioane de baterii și acumulatori uzați, reprezentând aproximativ 1150 tone deșeuri cu conținut mare de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu și care, potrivit normelor europene, ar trebui colectate și reciclate în mod responsabil. Începând cu data de 1 ianuarie 2016, ținta de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili este de 45% din cantitatea de astfel de produse puse pe piață.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sistemul-national-de-reciclare-a-bateriilor-snrb/bucurestenii-de-la-bloc-pot-plati-mai-putin-la-intretinere-daca-recicleaza-bateriile-uzate