150.000 de elevi au fost repartizaţi în licee şi şcoli de arte şi meserii în doar două minute

BUCURESTI - 19 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Un record al admiterii computerizate: 99.82% dintre candidaţi au fost repartizaţi, ei exprimând suficiente opţiuni valide pentru a fi declaraţi admişi

150.000 de elevi au fost repartizaţi în licee şi şcoli de arte şi meserii în doar două minute

Cu o zi mai devreme faţă de calendarul oficial al admiterii, echipa de specialişti ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi ai SIVECO Romania care administrează aplicaţia ADLIC au realizat repartizarea computerizată a candidaţilor în liceele şi şcolile de arte şi meserii din toată ţara. În mai puţin de 2 minute, cei 148.905 de candidaţi au fost repartizaţi.

Pentru ca în aceste două minute repartizarea să se facă în mod corect, MEdC a coordonat un proiect de peste 9 luni. În cadrul proiectului a fost elaborată metodologia de desfăşurare a repartizării, apoi pe baza acesteia a fost proiectat şi realizat de către SIVECO România sistemul informatic ADLIC 2005, care face parte din programul guvernamental SEI – Sistem Educaţional Informatizat. ADLIC a fost utilizat de 600 de operatori de la nivelul MEdC, al ISJ şi al celor 380 de Centre de examinare din toată ţara.

Numărul celor care nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere a fost cel mai mic din istoria repartizărilor computerizate: 271 candidaţi, respectiv 0.18% din total. Prin comparaţie, anul trecut, numărul celor care nu au putut fi repartizaţi din cauza numărului insuficient de opţiuni a fost de 3.895 (2% dintre candidaţi).
Candidaţii respinşi vor avea o a doua şansă la următoarea repartizare, programată în data de 26 iulie. La nivel naţional, au rămas neocupate 18.405 locuri la licee şi 98.035 locuri la şcolile de arte şi meserii. În Bucureşti, numărul locurilor neocupate după prima fază a admiterii este de 2588.
Conform rapoartelor statistice generate de aplicaţia ADLIC 2005 rezultă următoarele:

- Ca şi în anul precedent, specializarea care s-a instalat fără drept de apel în topul preferinţelor elevilor este matematică-informatică (9 din primele 10 specializări din ţară în ordinea mediei de admitere sunt matematică informatică)
- Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde media ultimului admis la profilul matematică informatică a fost 9.88
- Celelate judeţe reprezentate în topul celor mai râvnite licee sunt Dolj, Arges, Suceava, Prahova, Galaţi, Mehedinţi şi Bucureşti
- Pentru al doilea an consecutiv, în Capitală, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurenţă este matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional Sfântul Sava, unde media ultimului admis a fost 9.80
- În 5 dintre judeţele ţării (Damboviţa, Braşov, Sibiu, Olt şi Buzău) toţi candidaţii au fost repartizaţi
- Aproape 60% dintre candidaţi au fost declaraţi admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce procentul candidaţilor repartizaţi la una din primele 3 opţiuni a fost de 80%.

Completarea precisă şi realistă a fişelor de către majoritatea candidaţilor a fost facilitată de utilizarea aplicaţiei „Orientare Admitere”, dezvoltată de SIVECO România şi publicată la adresa http://admitere.edu.ro încă de la sfârşitul lunii mai.

La adresa http://admitere.edu.ro, parte a Portalului Educaţional SEI (http://portal.edu.ro), se găsesc rapoartele finale ale repartizării computerizate. Portalul SEI este cel mai vizitat site din România, cu peste 50.000 de utilizatori înregistraţi şi mai mult de un milion de vizitatori în ultimele 30 de zile.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-ASCERT, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/150-000-de-elevi-au-fost-repartizati-in-licee-si-scoli-de-arte-si-meserii-in-doar-doua-minute