2006 – anul investiţiilor pentru SIVECO Romania

BUCURESTI - 31 ianuarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO Romania îşi face cunoscute planurile de dezvoltare instituţională avute în vedere în perioada 2006-2010

În incinta Casei NATO din Bucureşti, a avut loc Marţi, 31 Ianuarie 2006, întâlnirea companiei SIVECO Romania cu reprezentanţii presei scrise şi ai audio-vizualului. Desfăşurată într-un cadru extrem de cordial, întâlnirea a devenit deja tradiţională şi a reunit atât publicaţii de specialitate din Tehnologia Informaţiei cât şi cotidiene şi săptămânale de afaceri. Întâlnirea s-a constituit într-un forum de discuţii interesante, un loc în care managementul SIVECO România a făcut publice rezultatele înregistrate pe parcursul anului care tocmai s-a încheiat precum şi obiectivele pe care le are în vedere în perioada imediat următoare.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a expune celor prezenţi rezultatele financiare de excepţie pe care SIVECO Romania le-a obţinut anul trecut, compania înregistrând o cifră de afaceri de 37.6 milioane de dolari, ceea ce se înscrie în ritmul anual de creştere al companiei cu 40%, în condiţiile în care ritmul mediu de creştere economică a fost de doar 4%. Previziunile pentru anul în curs sunt la fel de optimiste, estimându-se o creştere a cifrei de afaceri cu 20% faţă de 2005.

„Rezultatele obţinute anul trecut demonstrează că strategiile pe care le-am conceput şi aplicat funcţionează şi lucrul cel mai important, că soluţiile SIVECO România sunt în continuare apreciate şi căutate.', a declarat Irina Socol, directorul general SIVECO Romania, continuând: „Intenţionăm să ne concentrăm asupra verticalelor de piaţă cu potenţial mare de dezvoltare, astfel încât tehnologiile şi produsele noastre să ajungă la cât mai mulţi utilizatori şi să pătrundă pe cât mai multe pieţe specializate.”

Anul 2005 a marcat şi consolidarea poziţiei SIVECO Romania de lider naţional pe piaţa soluţiilor informatice pentru afaceri EAS (Enterprise Application Suites), compania deţinând o cotă de 18,7% din acest segment de piaţă. De asemenea, studiile recente au plasat SIVECO Romania în avangarda dezvoltatorilor şi integratorilor de sisteme informatice, în condiţiile în care competiţia se poartă cu multinaţionale de renume.

De asemenea, SIVECO Romania a ocupat în 2005 o poziţie importantă în industria locală a serviciilor IT – cu o cotă de 9,2%, clasându-se totodată pe primul loc în rândul dezvoltatorilor de aplicaţii după specificul şi cerinţele clienţilor - cu o cotă de piaţă de 28,4% şi pe primul loc la categoria Consultanţă şi Customizări - cu o cotă de piaţă de 22,7%.

Înfiinţată la începutul anului 1992, compania SIVECO România SA este în prezent cea mai importantă firmă producătoare de software din ţară, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tări din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Ca urmare a peformanţelor de exepţie pe care le-a obţinut de-a lungul celor 14 ani de existenţă, SIVECO Romania a reuşit atragerea unor investitori strategici, între acţionarii săi numărându-se în prezent, alături de SIVECO Netherlands B.V. şi Intel Capital şi Polish Enterprise Fund V. De altfel, această infuzie de capital de 12 milioane de dolari, a reprezentat cea mai mare investiţie făcută până în acest moment într-o firmă de IT din România.

Pentru SIVECO Romania, anul 2005 a mai însemnat şi includerea în portofoliul său a unor clienţi de referinţă ce provin din domenii de activitate diverse, atât din sectorul industrial şi comercial cât şi din administraţia publică sau mediul academic. Astfel, SIVECO Romania a contribuit la informatizarea unor mari unităţi industriale precum AEROSTAR Bacău, MEVA Arad, ALRO Slatina, PETROM, Rafo Oneşti, Astra Bus Arad, General Turbo, Romanceram Roman, Uztel Ploieşti şi a colaborat cu organizaţii private importante ca Orange România, Raiffeisen Bank, Citibank, Dobrogea Biscuit, URSUS Breweries, Carpatair, Metacom Group, Anticoroziv, Congaz Constanţa, etc. De asemenea, anul trecut a coincis cu extinderea proiectelor majore aflate în derulare cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Petrom şi MedC şi finalizarea celei de-a III-a etape a proiectului SEI şi demararea celei de-a IV-a.

Dacă în prezent produsele SIVECO Romania sunt utilizate de către 450 de beneficiari interni şi 1800 de clienţi din alte 35 de ţări ale lumii, pentru anul în curs compania îşi propune atragerea a 120 de nume noi în portofoliul său de clienţi.

Considerând că instruirea de tip eLearning a devenit o condiţie obligatorie pentru succesul fiecărei companii sau viitor angajat, SIVECO România SA a creat tehnologia AeL cu intenţia de a ajuta la creşterea eficienţei resursei umane, atât la nivel individual - prin dezvoltarea platformei AeL Educaţional dedicată mediului academic, cât şi instituţional - prin dezvoltarea la începutul anului 2005 a platformei AeL Enterprise dedicată mediului de afaceri şi instituţiilor publice. Platforma AeL este o tehnologie ce şi-a câştigat renumele naţional şi internaţional, dobândind numeroase premii şi recunoaşteri de prestigiu precum: IST Prize, World Summit Award şi eEurope Awards for eGovernment.

Consecventă misiunii şi obiectivelor pe care şi le-a asumat încă de la înfiinţare şi anume să devină principalul dezvoltator, furnizor şi integrator de soluţii EAS, eLearning, eHealth şi eBusiness din România precum şi leader regional în furnizarea de soluţii şi servicii IT, SIVECO Romania şi-a declarat intenţia de a-şi extinde reţeaua de parteneri în vederea atingerii acestui obiectiv ambiţios. În plus, se va urmări şi consolidarea relaţiei de parteneriat cu partenerii tradiţionali ca IBM, HP, Bull, Oracle şi Microsoft România.

La baza tuturor acestor succese stă o echipă bine consolidată, ce numără în prezent aproximativ 450 de angajaţi în care s-au investit în mod constant resurse financiare considerabile. Ca o recunoştere a acestor eforturi pe care SIVECO Romania le depune în vederea îmbunătăţirii permanente a competenţelor angajaţilor săi, stau distincţiile primite din partea unor organizaţii sau publicaţii de prestigiu precum CODECS - „Best Investor in People”, TOP Capital – „Locul 9 în clasamentul celor mai buni angajatori” şi Bucharest Business Week – „Most Admired Company”.

Întrucât procentul cel mai mare al personalului SIVECO Romania (80%) este implicat în activităţile R&D, comparativ cu 10 procente care susţin activităţile de Marketing şi Comerciale, 5 procente care supervizează operaţiunile Financiar-Administrative şi cele 5 procente care urmăresc asigurarea şi controlul calităţii, Irina Socol a anunţat jurnaliştii prezenţi că se vor continua şi mai susţinut planurile de Cercetare – Dezvoltare, urmând a fi investite sume mai mari decât anul trecut în această direcţie. „Am convingerea că o creştere durabilă a companiei noastre nu este posibilă fără stimularea procesului creativ şi inovativ al angajaţilor şi fără investiţii constante în instruirea acestora.”, a declarat directorul General SIVECO Romania SA.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/2006-anul-investitiilor-pentru-siveco-romania