82,8% dintre profesorii care au urmat programul ”Intel® Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii” au renuntat la maniera clasica de predare si folosesc acum metode moderne invatate la curs

BUCURESTI - 19 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Metodele noi de pedagogie cresc gradul de implicare a elevilor pe parcursul orelor de clasa

Recent a fost lansat Studiul de Impact ce analizeaza rezultatele Programului Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii, in Romania. Studiul a fost realizat de o echipa de cadre didactice si cercetatori de la Departamentele pentru Pregatirea Personalului Didactic din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Politehnica si Universitatea din Bucuresti, cu sprijinul Institutului de Stiinte ale Educatiei, pe un esantion reprezentativ alcatuit din 505 cadre didactice care au absolvit acest program. Avand deja o traditie internationala in peste 40 de tari, lansat in anul 2000, Programul Intel®Teach a debutat in Romania in ianuarie 2007 si este implementat de compania SIVECO Romania.

Studiul de impact releva ca 82,8% dintre profesorii care au urmat acest program utilizeaza acum IT&C in alta maniera decat cea uzuala. Cadrele didactice au la indemana resurse pedagogice moderne pe care le integreaza intr-un mod creativ si inovativ in propriul stil de predare.

Proiectul Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii prezinta cadrelor didactice un alt mod de abordare a procesului de predare/invatare. Profesorii nu mai asimileaza informatii in mod pasiv, ci invata lucrand efectiv pe durata unui program intensiv de pregatire in care alterneaza instruirea “face to face” cu teme practice si aplicatii individuale. Ei au astfel ocazia de a acumula o experienta de invatare diferita pe care o pot valorifica ulterior la clasa.

”Rezultatele acestui prim studiu evaluativ al programului Intel® Teach realizat in Europa Centrala si de Est ne onoreaza si reconfirma interesul si motivatia profesorilor din invatamantul preuniversitar din Romania de a se perfectiona si in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii pentru o educatie eficienta”, a declarat Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel Romania. „Intel este un sustinator activ al educatiei asistate de computer, promovand initiativa elevilor, rezolvarea problemelor si colaborarea, abilitati-cheie pentru a fi cu adevarat competitivi in secolul al XXI-lea”, a adaugat el.

75% dintre cadrele didactice participante la acest program apreciza ca TIC are o influenta semnificativa asupra dezvoltarii profesionale, favorizand obtinerea de noi competente iar 50% dintre respondenti au declarat ca folosesc mai des tehnologia in pregatirea lectiilor si prezentarea continutului lectiei. S-a observat de asemenea ca profesorii care au urmat acest program nu mai sunt simpli consumatorii de aplicatii IT&C ci devin chiar creatori de resurse educationale.

“Metodele moderne de pedagogie imbinate cu cele mai noi solutii IT&C conduc la cresterea gradului de implicare a elevilor pe parcursul orelor de clasa si la cresterea eficientei procesului educational. Programul Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii urmareste sa sprijine cadrele didactice in promovarea invatarii centrate pe elev. Acest lucru se realizeaza prin integrarea tehnologiei in procesul de invatare si prin abordari pedagogice bazate pe proiecte”, declara Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania.

In lista de prioritati a Uniunii Europene, cresterea calitatii si eficientei sistemelor de educatie si formare initiala si continua a cadrelor didactice ocupa un loc important. Profesorii trebuie sa fie pregatiti pentru a putea raspunde provocarilor lansate de societatea cunoasterii formandu-si abilitatile si competentele IT&C necesare in secolul XXI. In vederea realizarii acestui deziderat, cursul Intel Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii este acreditat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Centrul National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar (CNFP) ca modul de lunga durata (89 de ore) cu 25 de credite profesionale transferabile.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de ”Best Practice” din partea Comisiei Europene si ”Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/828-dintre-profesorii-care-au-urmat-programul-intelr-teach-instruirea-in-societatea-cunoasterii-au-renuntat-la-maniera-clasica-de-predare-si-folosesc-acum-metode-moderne-invatate-la-curs