Conferinta Regionala: Cerinte de forta de munca inalt calificata in aeroporturi

BUCURESTI - 25 aprilie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Logistica/Transport

Asociatia Aeroporturilor din Romania (AAR) a organizat la data de 25 aprilie 2012, la Bucuresti, ultima conferinta regionala in cadrul proiectului strategic „Formare profesionala in transportul aerian: securitatea in munca si protectia mediului in utilizarea tehnologiilor moderne” - proiect POSDRU ID 59569

Proiectul este implementat in parteneriat cu SIVECO Romania.

La aceasta conferinta regionala cu tema „Cerinte de forta de munca inalt calificata pe aeroporturi” au fost invitati sa participe directori si reprezentanti ai aeroporturilor romanesti, membri asociati ai AAR, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, TAROM si specialisti din domeniul aviatiei civile.

Discutiile din cadrul sesiunilor conferintei au relevat aspecte privind necesitatea investitiei in perfectionarea resurselor umane cu scopul cresterii competitivitatii si eficientei in transportul aerian, adaptarea fortei de munca la competitia de pe piata muncii, precum si aspecte legate de imbunatatirea conditiilor de munca si a protectiei mediului in activitatea aeroportuara.

In contextul actual aeroporturile se confrunta cu provocari tot mai numeroase si complexe legate de competitia nationala si internationala, cu amenintari si atacuri teroriste la nivel international, conditii care impun noi cerinte in asigurarea facilitatilor aeroportuare si a resurselor umane din aeroporturi care sa contribuie la cresterea sigurantei si securitatii aeroportuare.

In Romania se prevede realizarea in anul 2013 a unui trafic de peste 10.000.000 de pasageri, trafic care este deservit de circa 2.500 de angajati ai aeroporturilor romanesti. Complexitatea activitatilor operationale aeroportuare, cerintele ICAO si ale Uniunii Europene, legislatia nationala specifica determina nevoia de pregatire profesionala continua a resurselor umane din aeroporturi in conformitate cu standardele nationale si internationale din aviatia civila.

Prin intermediul proiectului ”Formare profesionala in transportul aerian: securitatea in munca si protectia mediului in utilizarea tehnologiilor moderne”, in cadrul caruia s-a organizat conferinta „Cerinte de forta de munca inalt calificata pe aeroporturi”, se urmaresc perfectionarea profesionala si certificarea a 600 de angajati din transportul aerian, preponderent de la nivelul de executie, din care 300 de angajati femei, astfel incat sa fie dezvoltate noi abilitati IT si competente sporite profesionale care sa corespunda nevoilor concrete ale aeroporturilor romanesti. De un real interes s-au bucurat in randurile angajatilor cursurile: Operator de handling, Operator dispecer sisteme de monitorizare si pentru aparatura de control si nu in ultimul rand Tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC).

Astfel, pana la aceasta data, au fost scolarizati in cadrul a 48 de sesiuni de formare profesionala 604 angajati din care 292 angajati femei, urmand ca pana la finalizarea proiectului sa se organizeze inca doua sesiuni de curs in luna mai 2013. Concluziile si propunerile rezultate din toate activitatile realizate in cadrul proiectului urmeaza sa se integreze in “Strategia de dezvoltare a resurselor umane in aeroporturile din Romania 2013 - 2015” care cuprinde si „Ghidului de Bune Practici in formarea profesionala a angajatilor din transportul aerian”, rezultate finale care vor fi diseminate aeroporturilor si membrilor asociati ai Asociatiei Aeroporturilor din Romania, pana la finalizarea proiectului, luna iunie 2013.

David CICEO

Presedinte Asociatia Aeroporturilor din Romania

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

Telefon: 0740-049925, Fax: 0264-307593E-mail: aar@airportaar.roPersoana de contact: Ramona Pojar, Asistent de proiect

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.
Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are peste 1.000 de angajaţi.

Acţionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor peste 20 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 160 de premii interne şi internaţionale.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFNOR Groupe, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/conferinta-regionala-cerinte-de-forta-de-munca-inalt-calificata-in-aeroporturi