Cum invatam cand ne jucam

BUCURESTI - 8 februarie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

Proiectul european de cercetare BEACONING promoveaza invatarea contextuala, bazata pe joc

Cum invatam cand ne jucam

Recent s-a lansat proiectul de cercetare si inovare BEACONING (Breaking Educational Barriers with Contextualized, Pervasive and Gameful Learning), finantat prin programul european Horizon 2020. Proiectul, cofinantat de Comisia Europeana in cadrul contractului de grant nr. 687676, se va desfasura pe o perioada de 3 ani. Acesta este realizat de un consortiu format din 15 parteneri, intre care si SIVECO Romania, coordonat de Disruptive Media Learning Lab (DMLL) din cadrul Universitatii Coventry (UK). 

Proiectul se concentreaza pe invatarea neintrerupta, de oriunde si oricand, prin exploatarea tehnicilor si tehnologiilor de tip “context-aware” (sisteme care se adapteaza la contextul in care sunt utilizate) si de tip “gamification” (transpunerea unui context obisnuit de invatare intr-o situatie asemanatoare unui joc), care fac parte din abordarea invatarii bazate pe problema (Problem-Based Learning). 

BEACONING reprezinta o baza de referinta in domeniul tehnologiilor educationale multiple, prin dezvoltarea si implementarea unei platforme educationale care imbina spatiul fizic cu cel virtual. Aceasta ofera oportunitati pentru noua era digitala, punand laolalta cunostiintele dobandite prin mijloace formale, non-formale si informale si dezvoltand abilitatile cursantilor, cu si fara dizabilitati. 

Fiecare dintre cei 15 parteneri din consortiu contribuie la realizarea proiectului prin expertiza si tehnologiile proprii, atat din domeniul educatiei, cat si din domeniul gaming-ului. 

Proiectul are un rol inovator intr-un mediu operational real, aliniat cu cultura DMLL (Disruptive Media Learning Lab) privind impactul asupra schimbarii conceptiilor si crearea de noi modele si practici de predare si invatare. 

Consortiul proiectului este format din urmatoarele organizatii: COVENTRY UNIVERSITY (UK), HERIOT-WATT UNIVERSITY (UK), BIBA - BREMER INSTITUT FUER PRODUKTION UND LOGISTIK GMBH (Germania), INESC TEC (Portugalia), UNIVERSIDAD COMPLUTENSE DE MADRID (Spania), ORT France (Franta), SUCCUBUS INTERACTIVE SARL (Franta), ADVANCED TECHNOLOGY SYSTEMS (Romania), IMAGINARY (Italia), GEOMOTION GAMES SL (Spania), IFINITY SPOLKA Z ORGANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA (Polonia), PLAYSOFT (Franta), SEBIT EGITIM VE BILGI TEKNOLOJILERI ANONIM SIRKETI (Turcia), HANDS FREE COMPUTING LIMITED (UK) si SIVECO Romania. 

Prin integrarea inovatoare, care are ca rezultat crearea unui spatiu de invatare de tip “blended learning”, platforma BEACONING este o solutie usor accesibila de valorificare a:

- evolutiei designului bazat pe experienta utilizatorului

- comunicatiilor mobile

- sistemelor de tip “context-aware”

- continutului procedural

- principiilor pedagogice de tip gamification

- rapoartelor de evaluare

- tehnologiei cloud. 

De-a lungul celor 3 ani de dezvoltare, se va organiza cate un proiect pilot de mari dimensiuni in 5 tari diferite (Franta, Israel, Grecia Turcia, si Romania) in care vor fi implicati 5000 de profesori, parinti si elevi. 

Proiectele pilot vor valida si informa despre dezvoltarea ecosistemului BEACONING. Menirea sa este de a democratiza educatia, avand impact atat pentru persoanele apte, cat si pentru cele cu deficiente fizice si psihice, usoare pana la moderate, tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, aflati in curs de formare generala si profesionala. 

“Proiectul BEACONING exploateaza tehnici si tehnologii inovatoare pentru modul in care este facilitata educatia. Prin abordarea de tip gamification valorificam puterea jocului care inglobeaza experiente de invatare formale, informale si sociale in cadrul unei naratiuni contextualizate. Astfel, redefinim si reconstruim educatia intr-un mediu de invatare hibrid”, declara Dr. Sylvester Arnab, Conf. Universitar in stiinta jocurilor, coordonatorul proiectului BEACONING.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/cum-invatam-cand-ne-jucam