Cum pot sa intre mai usor tinerii pe piata muncii?

BUCURESTI - 19 februarie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, IT&C, Tehnologie

40% dintre firmele din Uniunea Europeana au declarat ca nu gasesc oameni calificati, desi media europeana a somerilor este de peste 9%

Cum pot sa intre mai usor tinerii pe piata muncii?

Un raport publicat anul acesta de Comisia Europeana arata ca cele mai competitive tari investesc constant si consistent in procesul de invatare pe tot parcursul vietii si in imbunatatirea competentelor angajatilor.

La nivel european, 40% dintre angajatori declara ca nu gasesc oameni pregatiti sa faca fata cerintelor organizatiilor lor.

Acelasi studiu arata ca, in statele membre UE, numarul tinerilor cu varste intre 15-24 de ani,  care nu sunt angajati si nu urmeaza o forma de invatamant ramane foarte ridicat (19.9%), chiar daca numarul celor care s-au inscris intre timp in programe alternative de educatie si training este in crestere.

Conform situatiei raportate in septembrie 2015, Romania se afla pe locul 11 in topul statelor membre ca numar de tineri someri, cu un procent apropiat de media europeana (care este de 9.3% ).

In aceste conditii, investitiile in educatie devin o prioritate pentru tarile europene. Ele aduc beneficii nu doar la nivel individual, ci si pentru intreaga societate, contribuind la cresterea productivitatii si competitivitatii intr-o perioada economica deosebit de turbulenta, pe plan global.

Pentru imbunatatirea calitatii pregatirii profesionale si diversificarea infrastructurii in cadrul institutiilor de invatamant profesional si tehnic din mediul rural, SIVECO Romania propune un pachet de solutii care include urmatoarele componente:

Laborator multimedia interactiv

Laborator multimedia pentru invatare pe dispozitive mobile

Laboratorul educational colaborativ.

Implementarea acestor solutii informatice contribuie la crearea unui mediu de instruire complet, modern si inovativ, in care cursantii sunt mai receptivi, participand si punand in practica cunostintele acumulate.

Laboratorul multimedia interactiv permite construirea unui spatiu reconfigurabil si complet echipat cu instrumente TIC de ultima ora pentru predare si invatare, care poate sustine orice proiect educational al unei institutii de invatamant. In cadrul unui astfel de laborator, la orele de instruire practica, elevii si profesorii pot lucra pe o tableta/ statie de lucru, care contine suportul teoretic sub forma de aplicatii multimedia interactive si tutoriale

- Laboratorul multimedia pentru invatare pe dispozitive mobile sprijina activitatea de predare-invatare, fiind orientat spre deprinderea de abilitati practice. Utilizatorii dispun de un manual digital pentru diferite domenii de formare profesionala. Acesta cuprinde 180 activitati multimedia interactive de invatare care asigura un grad ridicat de interactivitate si atractivitate. Aceasta abordare capteaza atentia utilizatorului, il ghideaza in executarea aplicatiei si asigura informatiile necesare despre subiectele studiate.

Laboratorul educational colaborativ este un ansamblu de resurse de invatare, avand la baza simulatoare si emulatoare de proces prin sisteme interactive de tip multitouch. Utilizand masa multitouch, elevii au posibilitatea directa sa lucreze in echipa si sa dezvolte proiectele didactice disciplinare si multidisciplinare, printr-o simpla interactiune cu obiectele de pe ecranul dispozitivului.

Obiectivul solutiilor noastre este acela de a elimina decalajul dintre nivelul tehnologic al societatii actuale si modul de acumulare, respectiv de transmitere a cunoasterii informatiei in sistemul educational romanesc. Aplicatiile noastre educationale asigura trecerea de la simpla reproducere a informatiei de catre elevi la crearea cunoasterii”, a declarat Florin Anton, Director Department eLearning, SIVECO Romania.

Pentru administratiile publice locale exista facilitatea de achizitionare de solutii moderne pentru imbunatatirea calitatii instruirii in cadrul proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (2014-2020). Contributia proprie este de aproximativ 2% din valoarea achizitiei.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/cum-pot-sa-intre-mai-usor-tinerii-pe-piata-muncii